Ivana Vidmar će krajem decembra raditi tetovaže sa motivima maca po simboličnoj cijeni, a cjelokupan prihod je namijenjen macama

Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Ivana Vidmar, tattoo umjetnica i grafička dizajnerka iz Banjaluke je umjetnost i ljubav prema životinjama pretvorila u nešto divno – četiri dana će raditi tetovaže sa motivima maca kako bi pomogla napuštenim mačkama.

Ivana je i ranije pomagala životinjama – doniranjem novca, hrane, lijekova, pomaganjem da se izmire dugovi za liječenje životinja kod veterinara, pokretala različite akcije… a sada je odlučila da dio sebe da na neki drugačiji način.

“Veliki sam ljubitelj životinja, posvetila sam cijeli svoj rukav (tattoo) upravo njima, a akciju koja će biti realizovana 27, 28, 29. i 30. decembera sam pokrenula početkom mjeseca. Ponudila sam 10 razlicitih motiva, minimalistickih tetovažica do 10 centimetara veličine po skromnoj cijeni od 40 KM. Naravno svako ko želi i može, može da ostavi i veći iznos ali to je neka početna startna cijena i sav prihod je namijenjen macama”, rekla je Ivana Vidmar za portal Mojljubimac.net.

Vidmarova je pojasnila za šta će novac biti upotrijebljen.

“Novac će ići za napuštene mace, mace koje se liječe, i mace koje traže svoj zauvijek dom. U razgovoru sa Brankom Kekerović (volonterka u Udruženju “Šapa u srcu”) koja je u meni pokrenula lavinu emocija kada sam prvi put vidjela njenog mačora Verdija, koji je inače maca sa hendikepom, smislila sam tu ideju da bih mogla na ovaj način da pridonesem macama o kojima se između ostalog brine i ona. Naveći dio novca, i generalno najviše novca trenuto je potrebno za lijek GS, odnosno za liječenje mačije bolesti – zarazni peritonitis mačaka (FIP)”, istakla je Ivana Vidmar.

Lijepa vijest da je akcija naišla na pozitivne reakcije i da su termini već popunjeni za tetoviranje kod Ivane.

“Daaa! Jako veliki odaziv je bio za pomoć, u ovom slučaju nije klasična pomoć već svako je ‘u plusu’, mace dobiju lijek, ljudi tattoo a ja neku satisfakciju i unutrašnji mir. Iskreno bas sam srećna!
S obzirom da ja svaki mjesec pravim neke akcije na tattoo-e, pretpostavila sam da bi se moglo javiti dosta ljudi, ali iskreno ne ovoliko i to u kratkom roku”, kroz osmijeh priča Ivana, koja je u tattoo svijetu poznata pod imenom Baby Blue Art.

Sudeći prema sreći koju pomaganje životinjama izaziva kod naše sagovornice, ne sumnjamo da će biti još sličnih akcija i da će mnogo maca i drugih životinja zahvaljujući Ivani imati bolji i bezbrižniji život.

Svi mi različito reagujemo na napuštene životinje, a zanimalo nas je kako na njih reaguje Ivana Vidmar.

“Uh. Ja sam generalno hipersenzitivna osoba. Jako mi je teško kada ih vidim a nisam u mogućnosti da pomognem. Mada je to rijetko, jer ako ne mogu ja da pomognem, trudim se da pronađem nekoga ko u tom trenutku može. Mnogo sam životinja do sada udomila, i kod sebe a i kod drugih. Smatram da je veliki uspjeh spasiti jedan život, i da je život = život, ljudski jednako vrijedan kao i životinjski”, ističe Ivana Vidmar za naš portal.

Ostaje nam da ispratimo Ivaninu akciju, da pozovemo one koji su zakasnili da zakažu termin za tetovažu da prate Ivanu Vidmar – možda ih iznenadi nekim novim motivima, a svakako da svi zajedno pomognemo kucama, macama i drugim životinjama da dobiju “dom zauvijek”.

Ivana Vidmar je za 27, 28, 29. i 30. decembar izabrala sljedeće motive tetovaža:

Izvor fotografija: Privatna arhiva/Ivana Vidmar

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Dr Lukač: Hipertireoza kod mačaka, simptomi i liječenje