Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Verdi je mačak, mačak sa invaliditetom, Verdi je “maca, gradska faca”, ali Verdi je i primjer da su životinje sa invaliditetom vrijedne pažnje i ljubavi isto kao i ostale.

Mnogi ljubitelji mačaka u Banjaluci su ovog mačka znali od ranije, ali juče se predstavio široj javnosti na revijalnoj izložbi “Mace, gradske face” i po izboru posjetilaca je proglašen za najljepšu macu.

Život ga nije mazio, ne može da koristi zadnje nogice, ali ne od rođenja već od nesreće koju je doživio, baš kao i mnoge mace na ulici.

“Verdi je nastradao kada se, dok je lutao ulicama, jedne zime zavukao pod haubu automobila u želji da se zagrije. Međutim, vozač ga nije primijetio, uključio je automobil i mačku su stradali kičma i rep”, priča za portal Mojljubimac.net Branka Kekerović, ponosna vlasnica, ali i neko ko volontira u Udruženju “Šapa u srcu” koja brine za napuštene mačke i pse.

Povrijeđenog mačka su nepoznati ljudi donijeli u ambulantu i ostavili ga. Drugu priliku za život dobio je zahvaljujući dobrim ljudima koji nisu željeli da odustanu od njega ni kada je od veterinara dobio najgore prognoze.

“Veterinar nas je pozvao i rekao da je kod njih stigao polomljen mačak i da mu ne preostaje ništa drugo nego da ga uspava. Međutim, nismo dale da se uspava, ja sam ga uzela kod sebe dok se ne oporavi. Prvobitni plan je bio da brinem za njega dok ga neko ne udomi, ali toliko sam ga zavoljela da je on sada moj mačak”, ističe Kekerovićeva.

Mačak Verdi i Branka Kekerović
Verdija su posjetioci izabrali za najljepšu macu na revijalnoj izložbi “Mace, gradske face” FOTO Mojljubimac.net

Nije krila zadovoljstvo što je Verdi osvojio srca posjetilaca na revijalnoj izložbi “Mace, gradske face”, koja je juče održana u Banjaluci.

“Baš sam srećna zbog Verdija. On je presladak i poseban”, kaže Branka.

Verdi je razigran mačak. Iako ne može da se služi zadnjim nogicama, on vješto dođe do svog cilja, i ono što može da se primijeti jeste da je srećan mačak.

Izvor glavne fotografije: Mojljubimac.net

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Nirina, sigurno mjesto za napuštene pse: Blato i pileće glave su prošlost