UG “Kerber” se brine prvenstveno za povrijeđene i bolesne pse koji su napušteni i lutaju ulicama

Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Udruženje građana “Kerber” iz Banjaluke koje se brine za bolesne i povrijeđene pse današnji rođendan dočekuje u novom ruhu. Renovirani su boksovi u prihvatilištu na Rakovačkim barama i od sada će njuškice udomljenje čekati u boljim uslovima.

“Deveti rođendan od registracije, a 11. od kako smo ušli u priču o pomoći psima, dočekujemo sa renoviranim boksovima, promijenjenim krovom, a radimo ispust za pse koji će biti spojen sa objektom gdje psi borave. Sanirali smo ono što je najviše propalo i nastojaćemo da nastavimo sanaciju i poboljšanje uslova za pse, a za to su nam potrebne donacije”, rekao je za portal Mojljubimac.net Goran Milojević, predsjednik Udruženja građana “Kerber“.

Sanacija ne bi bila moguća bez podrške.

“Imali smo podršku jedne švajcarske organizacije i jedne naše gospođe koja živi u Švajcarskoj dugi niz godina i zahvalni smo na tome što su prepoznali naš rad i što nam pomažu da psima učinimo život boljim”, istakao je Milojević.

U prihvatilištu je trenutno 14 pasa, koliko i može da bude smješteno i za sada nije planirano proširenje kapaciteta.

“Ne planiramo proširenje, jer smo od Grada Banjaluka ovaj objekat dobili na korištenje na dvije godine, ali učinićemo sve da ga što bolje sredimo za pse o kojima brinemo. Sa ulice  sklanjamo samo bolesne i povrijeđene pse i dužina njihovog boravka u prihvatilištu zavisi od više faktora. Prvo od stepena povreda i vremena potrebnog za oporavak, a kada saniramo povrede onda pokušavamo da ih udomimo. Neke udomimo brzo, a neki su kod nas godinama”, kaže Milojević za naš portal.

O UG “Kerber” i njihovom nastojanju da psima bez doma učine život boljim, da pomognu u njihovom liječenju a kasnije i udomljenju pisali smo i ranije. Tekst o Kerberu možete pročitati pod nazivom “Milojević: Kerber nastavlja da radi ono što najbolje zna, da pomaže psima“.

Zahvaljući ljudima iz UG “Kerber” mnogi psi su spašeni

Članovi UG “Kerber” spasili su mnoge pse koji su bolesni ili povrijeđeni lutali ulicama i mnogima su pomogli da stignu u topao i siguran dom. Među psima koje su spasili je Peki, mali pekinezer koji je ostavljen da umre u mjestu Balte, kod Kozarca, nakon što je upucan. Na sreću, on je sada bolje, operisan je i živi u Češkoj gdje ga očekuje rehabilitacija. Nedavno su stigle i lijepe vijesti a to je da bi Peki mogao da prohoda.

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Verdi: Invaliditet nije prepreka za udomljenje i sreću