Priča o psu ostavljenom na željezničkoj stanici koji je bio vezan za kofer pun svojih stvari dobila je srećan kraj.
Kai je pronađen napušten u Škotskoj sa stvarima kao što su jastuk, igračke za pse, hrana i posuda za vodu, piše Epic-interesting.com.
Utočište ovom divnom biću ubrzo je pružuo Azil, ali to je bio samo početak borbe za bolji život, jer je Kai bio u teškom zdravstvenom stanju. Sumnjalo se čak i da ga je prethodni vlasnik zlostavljao. Preko mikročipa su pokušali da pronađu vlasnika, međutim, uspjeli su da saznaju samo ko je vlasnik koji ga je 2013. prodao.


Pretpostalja se da je kupac iz 2013. pokušao da proda Kaija nekoliko godina kasnije jednoj ženi preko oglasa. Epic – interesting piše da je žena otišla da kupi psa, za kojeg je čovjek tražio 400 funti, ali da joj je odmah bilo jasno da to nije pas sa slike iz oglasa. Pitala je da li može psa da povede u šetnju prije nego što ga kupi.
“Otišla sam u Er da kupim psa. Momak je odmah izjurio sa hranom vodeći psa. Ali, vidjela sam da nešto nije u redu, jer je bio veoma mršav”, rekla je neimenovana žena za “Daily Record” i dodala:
“Rekla sam da želim da izvedem psa u šetnju, za šta mi je tražio depozit od 150 funti u slučaju da se ne vratim.”
Međutim, muškarac je otišao i nije se vratio, a žena je počela da paniči jer se bližio termin posljednjeg voza za Aberdin, gdje se morala vratiti kući kćerki, koja ima astmu. Tada je odlučila da Kaija ostavi sa njegovim prtljagom, a navodno je službeniku na stanici rekla da pas nije njen.
Tako je Kai završio u Azilu, morao je i na operaciju očnih kapaka (uspješno obavljena) koja je koštala više od 1.000 funti. Mnogi su se udružili da plate operaciju, ali su i mnogi željeli da ga udome.
Kai i sreću pronašao u domu 52-godišnjeg Ijana Rasela.
“Moja dalmatinka je uginula krajem godine i bio sam slomljen. Imala je 15 godina, provodili smo zajedno 24 sata dnevno. Kada sam čuo za Kaija znao sam da je malom momku potreban odmor, ali nikada nisam pomislio da ću ga dobiti. Pozvao sam Azil samo da provjerim da li je dobro i vidim da li mogu da mu pomognem. I evo, sada ga vodim kući. Mislim da je tako suđeno”, istakao je Rasel.

Izvor fotografije: Screenshot YouTube

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Zvezdana Žujo: Buddy je promijenio moj život