Piše: Maja PREDRAGOVIĆ

Sjećate li se Dognalda, psa koji je pažnju javnosti privukao kada je utrčao na teren tokom fudbalske utakmice Sloboda – Posušje? Više ne traži dom, pronašao je dom i sreću u Njemačkoj.

“Udomljen je u Njemačkoj na jednoj farmi kod  porodice sa djecom i drugim psima njegove rase. Ide u duge šetnje sa konjima i jako je drag sa svima”, rekla je Emina Divković, predsjednica Udruženja za zaštitu životinja Nirina za portal Mojljubimac.net.

Aplauzi za Dognalda, ali ne i dom

Dognaldo je za fudbalsko umijeće u septembru prošle godine dobio aplauz publike na “Tušnju”, hiljade pozitivnih komentara na društvenim mrežama ljudi koji su vidjeli šta umije s loptom, ali ne i dom. I iz FK Sloboda su pokušali da mu pronađu porodicu, ali bez uspjeha.

“Menadžerski zastupnici Dognalda su uložili maksimalan napor i Dognaldo je danas zvanično potpisao za Slobodu. No, znajući da su njegove pseće vještine potrebnije u nekom toplom domu nego na zelenom terenu, spremni smo da ga unovčimo. Cijena je topao dom, porodična atmosfera, neograničena ljubav, puno pseće hrane i još više zagrljaja”, pisalo je u objavi Fudbalskog kluba Sloboda koji je imao posebnu nagradu za onog ko primi ovog mališana u porodicu:

“Osoba/porodica koja ga od nas otkupi po ovoj cijeni zauzvrat ima sezonsku kartu za utakmice ‘crveno – crnih’.”

Međutim, Dognaldo nije uspio da pronađe dom u BiH. Mjesecima je u tuzlanskom azilu Nirina čekao udomljenje. I tamo je bio okružen dobrim ljudima, pazili su ga, ali nedavno je pronašao “dom zauvijek” i uživa sa novim drugarima.

Pogledajte šta sve umije Dognaldo

Izvor fotografije: Facebook FK Sloboda

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Nirina, sigurno mjesto za napuštene pse: Blato i pileće glave su prošlost