Dognaldo, koji je u septembru osvojio mnoga srca i dobio aplauz navijača na “Tušnju”, nalazi se u azilu Nirina u Tuzli

Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Pas poznat kao Dognaldo pažnju javnosti je privukao kada je u septembru utrčao na teren tokom fudbalske utakmice Sloboda – Posušje. Za fudbalsko umijeće je dobio aplauz publike na “Tušnju”, hiljade pozitivnih komentara na društvenim mrežama, ali nažalost ne i “dom zauvijek”.

Sada se ponovo priča o ovom slatkom psiću, a tuzlanska Sloboda je spremna da ga “unovči”.

“Menadžerski zastupnici Dognalda su uložili maksimalan napor i Dognaldo je danas (petak) zvanično potpisao za Slobodu. No, znajući da su njegove pseće vještine potrebnije u nekom toplom domu nego na zelenom terenu, spremni smo da ga unovčimo. Cijena je topao dom, porodična atmosfera, neograničena ljubav, puno pseće hrane i još više zagrljaja”, stoji u objavi Fudbalskog kluba Sloboda koja ima i posebnu nagradu za onog ko primi Dognalda u svoju porodicu:

“Osoba/porodica koja ga od nas otkupi po ovoj cijeni zauzvrat ima sezonsku kartu za utakmice ‘crveno – crnih’.”

Iz Slobode su naveli da se jave oni koji žele da pruže dom i ljubav Dognaldu, koji je trenutno u azilu Nirina u Tuzli.

Iako su reakcije na društvenim mrežama pozitivne, iz Nirine je za portal Mojljubimac.net potvrđeno da se za sada niko nije javio da udomi ovu kucu. Nadamo se da će pronaći siguran i topao dom, kao i mnogi drugi psi u azilima širom BiH.

Kako je Dognaldo postao zvijezda?

Dognaldo je u septembru postao zvijezda društvenih mreža kada je njegovo fudbalsko umijeće dospjelo u javnost. Video je imao više od 200.000 pregleda na društvenim mrežama, vijest su prenijeli brojni portali i TV stanice, dobio je i hiljade pozitivnih komentara, ali i dalje čeka “dom zauvijek”.

Nirina
Dognaldo je sada u “Nirini” FOTO: Nirina

Izvor fotografije: Facebook FK Sloboda

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Nirina, sigurno mjesto za napuštene pse: Blato i pileće glave su prošlost