Prva regionalna izložba mačaka u Gračanici okupiće više od 50 maca

Piše: Maja PREDRAGOVIĆ

“Prva revijalna izložba mačaka u regiji” biće održana 19. februara u Gračanici.

“Ukoliko smatrate da je Vaša mačka, najšarmantnija, najglasnija, najšarenija ili možda najčupavija, pravo mjesto da to i pokažete je ova manifestacija, koja će biti održana u Shoping centru ‘Etna'”, istakli su organizatori izložbe Vedada i Nermin Mahmutović, inače vlasnici Pet shopa Pandica.

Za izložbu su prijavljene 54 mace iz Gračanice, Sarajeva, Brčkog, Banjaluke, Srebrenika… a dobro došle su sve mace.

“S obzirom da je malo maca sa rodovnicima, a u želji da se što više maca predstavi vlasnici su mogli da prijave sve mace. Sve mace će dobiti nagrade naših sponzora, a proglasićemo pobjednicu u konkurenciji domaćih maca i pobjednicu u konkurenciji plemenitih maca”, rekao je Nermin Mahmutović.

U komisiji za izbor će biti dva veterinara i predstavnik Uduženja Pomoć šapicama koje je u osnivanju.

Izložba mačaka u “Etni”

U sklopu manifestacije, koja će biti održana od 13 do 18 časova u “Etni”, vlasnici će moći dobiti savjete za zdravlje, ishranu i uređenje ljubimaca.

“Izdvojili bismo da će u sklopu manifestacije biti promovisano i Udruženje Pomoć šapicama, te da će biti organizovana dobrotvorna aukcija i prikupljanje pomoći u vidu hrane za napuštene pse i mace. Naše malo njima znači mnogo i vjerujemo da će se što više naših sugrađana i gostiju odazvati akciji”, istakli su Mahmutovići.

Izvor fotografije: Gundula Vogel/Pixabay

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Dr Lukač: Hipertireoza kod mačaka, simptomi i liječenje