Recikliraš flašu i obezbijediš hranu svom psu, ali i kucama na ulici! Da, i to je od sada moguće u Beogradu.

Gradska opština Stari grad je prva beogradska opština koja je obezbijedila dva automata za hranu namijenjenu psima, a koji istovremeno služe za reciklažu i odlaganje otpada, saopšteno je iz Opštine Stari grad.Uređaji su donacija Humanitarne organizacije „28. jun“, 


„Pametne reciklažne kutije” predstavljaju automate koji isporučuju hranu i vodu za pse u zamjenu za limenke, plastične i staklene flaše . Svaki put kada neko ubaci flašu u otvor na vrhu mašine, posuda na dnu puni se hranom za pse, a u posudu pored je moguće sipati vodu, objavljeno je na sajtu Opštine Stari grad. Automati imaju za cilj da obezbijede hranu i vodu ljubimcima tokom šetnje, ali i da lutalicama pruže bolji život, dok istovremeno podstiču korisnike da usvoje reciklažu kao zdravu naviku.


„Veoma smo ponosni što je opština Stari grad prva opština u Srbiji koja je primenila ovu inovativnu tehnologiju.  Stari grad misli na životnu sredinu, ne samo ozelenjavanjem, već i primenom inovativnih tehnoloških i biotehnoloških rešenja. Naš zajednički cilj je kvalitetniji, bolji i zdraviji život za sve naše građane, a Gradska opština Stari grad nastaviće da sprovodi i podržava projekte čiji je cilj zaštita životne sredine. Automati su trenutno postavljeni u Parku Vojvode Vuka, centralnom mestu okupljanja Starograđana  za vreme manifestacije „Starogradska zima“. Po završetku manifestacije automat će biti postavljen na novoj lokaciji“, rekao je Radoslav Marjanović, predsjednik Gradske opštine Stari grad i dodao da je u planu nabavka još reciklažnih automata.

Izvor fotografije: Opština Stari grad

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Mladen Miljuš: Kako reagovati kada se pas uplaši petardi ili vatrometa