Psi iz Ramića preseljeni su u Azil na Manjači gdje u boljim uslovima čekaju zauvijek dom.

U Azilu je 121 pas saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka uz napomenu da ima mjesta za 150 pasa.

“Poslovi oko novog azila na ovom lokalitetu privedeni su kraju. Spremni smo da završimo sve na novom objektu azila i ovo je dobar početak. Posljednjih nekoliko mjeseci slušali smo glas javnosti, ali moram da kažem da ne možemo preko noći da donesemo odluke”, rekao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove Boriša Mandić, te je dodao da je azil u Ramićima, koji je bio neuslovan za svakodnevni boravak pasa, zatvoren.


Ova divna bića su spremna za odlazak u novi, topao i dom pun ljubavi.

“Sve jedinke su obrađene i spremne za nove vlasnike.  Jedinke su kastrirane, sterilisane, sve su obrađene protiv vanjskih i unitrašnjih parazita. Prošli su pregled veterinara. Dakle, svi su zdravstveno obrađeni, a prošli su i test karaktera”, istakla je Ljubinka Antić-Moravac, šef Odsjeka za zajedničku komunalnu potrošnju i zaštitu životne sredine i dodala:

“Postavili smo palete, lampe za grijanje. Ogradili smo i boksove, hranu smo nabavili, uveli smo i toplu vodu. Napravićemo i prostor za karantin, tu će da borave jedinke koje su tek pristigle u azil, kako bi uradili zdravstvene preglede i test karaktera. U toku je javna nabavka za postavljanje stolarije, a za tu namjenu imamo 30 hiljada KM, to nam je sada  prioritet. Kada završimo ovo u potpunosti, plan je da se osposobi i drugi objekat, u koji bi smjestili administrativni centar, a u dogledno vrijeme bi i ogradili zelenu površinu kod azila, kako bi jedinke mogle da provode vrijeme vani.”


Ona je dodala da je u ovaj objekat više puta provaljivano, te da je zbog toga ugrađen video nadzor.

O zdravlju pasa u azilu brine Vet centar iz Banjaluke, na čijem je čelu dr Boran Gajić, s kojim smo početkom godine razgovarali o mališanima u azilu i udomljavanju.


Izvor fotografije: Aleksandar Čavić/Gradska uprava Banjaluka

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Recikliraš flašu i obezbijediš hranu kucama na ulici