Njemački ovčar Ginter VI važi za najbogatijeg psa na svijetu, a sada je u centru pažnje svjetskih medija jer “prodaje” vilu u Majamiju za više od 30 miliona dolara.

The Times” je objavio da Ginter, ima imovinu vrijednu skoro pola milijarde dolara, te da osoblje koje upravlja njegovom imovinom prodaje vilu u vrijednosti od 31.75 miliona dolara.

Vilu, koja je sagrađena u toskanskom stilu i ima pogled na okean, Ginterov predak “kupio” od pjevačice Madone za 7.5 miliona dolara 2000. godine, prenose strani mediji navodeći da je vila stavljena na prodaju jer su cijene nekretnina porasle i sada je dobra prilika za prodaju.

Ovom je prodajom ojačan Ginterov fond koji je pokrenut 1992. godine, u doba Gintera III. Te je godine umrla njegova vlasnica, grofica Karlota Libenstain, i sve ostavila svom psu, a potom se razvila cijela dinastija bogatih pasa, piše Index.

Ovaj divni njemački ovčar putuje svijetom u privatnom avionu, ima svog kuhara koji se brine da jede samo najbolju hranu, a za doručak mu se poslužuju samo kuhani i najukusniji komadi mesa, prenosi “The Times”.

Ginter maskota Ginter grupe

Forbes” navodi da je priča o psu vrijednom pola milijarde dolara brilijantan štos grupe italijanskih biznismena, koji upravljaju imovinom pod imenom Ginter grupa. Oni ulažu i posjeduju nekretnine širom svijeta, investiraju u izdavaštvo, sportske timove, noćne klubove i naučna istraživanja, a pas je veoma dobra maskota.

Izvor fotografije: Instagram gunther__vi

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima:  Njemački ovčar – hrabra maza