Psi vole da rade različite stvari a danas ćemo upoznati zlatnog retrivera Gasa koji obožava avione.

Za ljubav prema avionima zaslužan je njegov vlasnik Džastin Kolmen iz Kolorada, koji je Gasa povezao na prvu vožnju avionom PB-9A kada je imao samo 12 sedmica. Gas sa visine posmatra okolinu, predivne predjele Kolorada, a ponekad pokuša i da dohvati ptice.

“Ako pitam Gasa da li želi na aerodrom, istrči iz kuće i čeka me pored garažnih vrata”, rekao je nedavno Kolmen za “Daily mail” (više fotografija na linku Daily Mail).

Pas koji voli da leti

“Dozvolu” za ulazak u avion Gas je dobio nakon vožnje automobilom sa Džastinom ili njegovom suprugom i kada su vidjeli da nema problem sa mučninom tokom vožnje.

“Kristen i ja nemamo djecu, samo dva psa i skupe hobije, tako da ih pokušavamo uključiti u sve naše aktivnosti koje možemo. Gas je bio sa mnom i na nekoliko formacijskih letova i usredsređen je na avion pored kojeg letimo, dodirujući šapama prozor pokušava da dođe do njega misleći da je ptica”, kaže Džastin.

Na put je nakon Gasa, krenuo mlađi ljubimac porodice Kolmen, Dora, koja takođe voli novi hobi. A da im bude što udobnije Džastin je avion prilagodio za vožnju pasa.

“Za Doru je ovo novo iskustvo i ne mogu da procijenim njeno interesovanje, ali čini se da je srećna”, kaže Kolmen.

Posebno je oprezan prilikom slijetanja i polijetanja, jer ta iskustva znaju da budu neugodna i za ljude i za životinje.

“Ne postoje ograničenja u pogledu toga šta mogu da uradim sa njima, ali trudim se da im bude udobno. Polijetanje i slijetanje su kritične faze i moram da budem maksimalno fokusiran, ali pratim i njihovo ponašanje kako bih prekinuo radnju ukoliko osjetim da nešto nije u redu. Ispostavilo se da nemam razloga za brigu i da su Gas i Dora opušteniji od većine putnika”, ističe Kolmen.

Pogled na avion u kojem je Kolmen sa Gasom i Dorom nailazi na oduševljenje onih koji ih vide. Kaže da ljudi često mašu i nasmiju se kada vide psa u avionu.

Izvor fotografije/ilustracija: Pixabay.com

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Moj papagaj ne priča! Krečar otkriva zašto je tako i koji su papagaji pričalice