Mirela i Romul su nerazdvojni, mnogo se vole i svaki trenutak provode zajedno u azilu za pse u Osijeku. Zajedno čekaju i nekoga ko će ih udomiti, čekaju topao i dom pun ljubavi u kojem će nastaviti da se druže.

Romul ima desetak godina, a spašen je i odveden u Azil prije nešto više od osam godina kad su ga volonteri spasili na dan planirane eutanazije u belomanastirskom azilu, piše 24sata.hr.

U Azilu u Osijeku je potom bio nekoliko godina, udomljen je, ali je nekoliko mjeseci kasnije nestao

“Nakon nekoliko mjeseci on je nestao iz svog doma. Taj dan bila je velika grmljavina i on je valjda od straha pobjegao. Tražili smo ga svi svuda, ali kako je vrijeme prolazilo, mislili smo da mu se nešto dogodilo. Jedino čemu smo se nadali je bilo da se negdje sam udomio”,  ispričala je za 24sata.hr Lucija Baraban iz Azila za napuštene pse u Osijeku koji vodi Udruga Pobjede.

Mirela i Romul su pronađeni zajedno

Ipak, dvije godine kasnije stigla je dojava da pas luta ulicama u okolini Osijeka. Bio je to Romul, ali nije bio sam. Sa njim je bila Mirela koja ima oko dvije godine.

“Građani su ga tamo često viđali, ali nikako ga nisu uspjeli dovoljno zadržati da nas zovnu. I eto jedan dan dolazimo tamo i vidimo Romula. Bio je nekoliko godina stariji sa pokojom sijedom na krznu. Bez obzira što je prošlo dugo vremena on je bio presretan što nas vidi”, kaže Lucija i dodaje:

“Kada smo ih ugledali odmah smo znali da su zaljubljeni. Nisu se razdvajali jedno od drugog i zaista su bili preslatki. Oduševili su nas. Mirela nije imala čip, pa smo ih poveli zajedno u azil.”

Romul i Mirela od tog dana sve rade zajedno – zajedno spavaju, jedu, zajedno šetaju, zajedno se igraju, a zajedno se i udomljavaju. U Azilu se nadaju da će pronaći zajednički dom i da se neće razdvajati jer se mnogo vole i patili bi jedno bez drugog.

Izvor fotografije: Azil Osijek

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Sima, Nela, Milisav, Mala, Peni, Lokica i Luda čekaju “zauvijek dom”