Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Svi psi zaslužuju da imaju srećan život, mnogi su usrećili pse udomaljavajući ih sa ulice ili iz azila, ali mnogi i dalje čekaju na siguran i bezbrižan život i, kako kažu u prihvatilištima za pse, – “zauvijek dom”.

Danas predstavljamo sedam pasa – Simu, Nelu, Milisava, Malu, Peni, Lokicu i Ludu koji čekaju svoj dom, ali i da nekoga usreće jer ove njuškice pružaju bezuslovnu ljubav i prijateljstvo. Nalaze se u prihvatilištu Silver Dog Srebrenica, gdje imaju dobre uslove, ali svi u azilu priželjkuju da mali i veliki slatkiši pronađu porodice kojima će biti ljubimci zauvijek.

Ukoliko želite i možete da pružite dom Simi, Neli, Mislavu, Maloj, Peni, Lokici ili Ludi javite su Udruženju Silever Dog Srebrenica. U Udruženju kažu da su to sve dobri psi, spremni za porodični život i psi koji već duže vrijeme čekaju da budu udomljeni.

silver dog srebrenica mojljubimacnet19 1

Silver Dog Srebrenica je jedno od udruženja koje se bori za bolji život pasa, a, kako kažu, osnovni cilj im je da sačuvaju živote pasa lutalica i da im pomognu da pronađu “zauvijek dom” u kojem će biti srećni. Priču o Udruženju možete pročitati na našem portalu u tekstu pod naslovom “Silver Dog Srebrenica: Borimo se za bolje uslove, najbliži izvor udaljen 11 km“.

“Naša osnovna aktivnist je da pre svega sačuvamo živote tih pasa, da stavimo do znanja zlostavljačima da oni više nisu sami i da imaju nas, da nećemo okretati glavu nego ćemo se boriti. Sa ponosom mogu da kažem da se broj zlostavljanih pasa u Srebrenici dosta smanjio upravo zahvaljujući našem postojanju i našim društvenim stranicama na kojima nas prati više od 2.000 ljudi i na kojima iznosimo javno sve što se dešava u našoj opštini. Nakon spašavanja, sledeći veliki cilj nam je da se psi udome i ostatak života provedu srećni uz ljude koji će ih voleti i paziti”, rekao je Velimir Stojanović, predsjednik Udruženja za portal Mojljubimac.net.

Izvor fotografija: Silver Dog Srebrenica

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Dr Lukač: Zašto je potrebno sterilisati i kastrirati pse