Mačka sa dva lica zove se Venus i veoma je poznata zbog neobičnog izgleda. Mnogi ne vjeruju da je stvarna i smatraju da je djelo photoshopa, međutim, vlasnici ove mace uvjeravaju da je 100 odsto prirodna.

Venus je pola lica crno, a pola narandžasto, a i oči su joj različite boje. Jedno je plavo, drugo zeleno.

Spoj dvije boje dlake kod mačaka naziva se himera i može se pojaviti tako što se dva oplođena jajašca ili rana embrija spoje u jedan organizam.

Bilo kako bilo ova mačka sa dva lica je posebna, a u živote Kristine i Krisa je došla 2009. godine kada su ju pronašli u Sjevernoj Karolini.

Venus nije posebna samo po izgledu, već i po tome što “bira” kada će da slavi rođendan. S obzirom da je udomljena ne zna se tačno kada je rođena ova slatka maca, ali ona svake godine rođendan slavi na drugi datum.

“Pošto ne znamo koji dan u julu sam rođena, biramo koji dan da slavimo svake godine. Pošto je danas 12, a ja punim 12. godina odlučila sam da će to biti danas. Mislim da ću nastaviti ovako da slavim”, stoji uz opis ovogodišnje rođendanske slike na Instagram profilu venustwofacecat.

Maca je pravi hit na društvenim mrežama, prate je milioni ljudi širom svijeta, a u javnost je dospjela 2012. godine kada se pojavila na Redditu. Gostovala je i u emisijama “The Tody Show” i “Fox & Friends” pa s pravom Kristina i Kris mogu da kažu da imaju zvijezdu u kući.

Izvog glavne fotografije: Instagram/venustwofacecat

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Sterilisana prva maca: Kasica i donacije pokreću projekat