Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Verdi je najljepša maca revijalne izložbe “Mace, gradske face” koja je danas održana u Banjaluci, a činjenica da ne može da koristi zadnje nogice nije za ovog slatkiša prepreka – niti da se igra, niti da osvaja srca ljudi.

“Baš sam srećna zbog Verdija. On je presladak i poseban”, rekla je za portal mojljubimac.net Branka Kekerović, ponosna vlasnica ovog mačka.

Prvobitni plan je bio da ga čuva do udomljenja, ali Verdi je zahvaljujući Branki pronašao “dom zauvijek”, a ako je suditi po njegovim reakcijama i razigranosti veoma je srećan.

Među tri najljepše mace zvanično su persijske mačke Blu i Keli, ali brojne mace su osvojile posjetioce izložbe, posebno one najmlađe.

“Prezadovoljni smo. Odziv je bio fantastičan, i što se tiče izlagača i što se tiče posjete. Imali smo tridesetak maca koje su bile prijavljene plus pet – šest maca koje su došle naknadno i koje su prisustvovale izložbi. Bilo je mnogo publike, što se vidi po rezultatima glasanja jer smo imali oko 400 glasačkih listića tako da možemo da budemo zadovoljni. Hvala Delta Planetu što je inicirao ovo druženje”, rekla je Biljana Gagić – Jevđović, vlasnik odgajivačnice mačaka Maine Coon, koja je organizator događaja.

Izbor Verdi za najljepšu macu obradovao je i Biljanu Gagić – Jevođović i to iz jednog razloga:

“Posebno mi je drago što je najljepša maca po izboru publike maca Verdi, koja je invalid, što pokazuje da su takve mace udomljive. Mace sa invaliditetom najčešće stradaju na ulici i moramo da brinemo o njima, da pokušamo što više maca da udomimo.”

Upravo je tokom revijalne izložbe “Mace, gradske face” pažnja posvećena udomljavanju. Udruženje za zaštitu životinja Vardi iz Kotor Varoša i njihovi volonteri predstavili su nekoliko maca koje čekaju udomljenje. Nekoliko kontakata je uspostavljeno i volonterke koje sada brinu o macama se nadaju da će i one pronaći siguran i topao dom.

Takođe, događaj su upotpunili razgovori sa veterinarom i sa groomerom, a izložbi je pisustvovala i Korina, nekadašnja svjetska prvakinja.

Korina maine coon mačka
Korina nekadašnja svjetska prvakinja FOTO: Mojljubimac.net

Izvor glavne fotografije: Mojljubimac.net

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Sterilisana prva maca: Kasica i donacije pokreću projekat