Udomi Lava, Beti, Zlatku, Pahuljicu, Milu, Lutkicu ili Curicu. Mace se nalaze u Sarajevu, čekaju topli i siguran dom, a udomljavanje se vrši preko Čarobnih šapica.

Neke od njih su spašene sa ulice, neke ne, ali svima je potreban “zauvijek dom”. Udomljavaju se u Sarajevu.

Lav

bijela mačka leži

“Lav je bio mačić kada smo preuzeli brigu o njemu, star je oko dvije godine, Imao je tešku i duboku ranu u predjelu vrata i bilo je upitno najprije da li će preživjeti, a potom i koliko će biti u stanju pomjerati glavu. Uz ogromne napore, dugotrajno liječenje i fizikalne terapije, Lav je spašen, oporavljen i izrastao je u pravog gospodina”, rekla je Marela Zubić, koja stoji iza projekta Čarobne šapice za portal Mojljubimac.net.

Lav voli društvo, igru, zabavu, pažnju. Razigran je i veseo.

Takođe, kastriran je, vakcinisan/revakcinisan, naučen na pijesak i život u stanu.

“Samo ozbiljni udomitelji i istinski mačkoljupci dolaze u obzir za udomljenje, koji će imati dovoljno strpljenja, ljubavi i vremena da mu se posvete. Udomljava se u Sarajevu, u stan/kuću bez mogućnosti izlazaka vani. Od udomitelja očekujemo da ga maze, paze, čuvaju i po potrebi vode veterinaru. Ako niste spremni na tu odgovornost, molimo Vas, da se ne javljate za udomljenje Lava”, kaže Zubićeva i dodaje da je kao i za sve mace, obavezno redovno javljanje, slanje slika i video snimaka.

Beti

beti

Beti treba dom pun ljubavi, ljude koji će je čuvati, brinuti se o njoj i njenoj sigurnosti. Beti je vesela, razigrana maca, stara je oko godinu i po dana.

Udomljava se u Sarajevo, isključivo u dom, bez izlazaka vani, kod odgovornih udomitelja i velikih mačkoljubaca. Naučena je na život u stanu, očišćena je od parazita i sterilisana je.

Zlatka

žuta mačka leži na crvenoj podlozi

Zlatka je stara godinu dana. Rođena je u stanu, njena mama spašena je sa ulice dok je bila noseća.

Zlatka je sterilizirana, redovno čišćena od unutrašnjih i vanjskih parazita. Ona je draga dobra maca mazilica. Vakcinisana je i revakcinisana (Tricat).

Odrasla je u stanu, uredno koristi pijesak.

Zlatka traži “zauvijek dom” i ljude koji je nikada neće napustiti, koji vole mace i imaju strpljenja, razumijevanja i pregršt ljubavi za njih.

Pahuljica

bijela mačka leži na šarenoj dekici

“Ovu damu zovemo Pahuljica, pronađena je na ulici u vrlo lošem stanju, a mi smo je liječili, brinuli se o njoj i pružili joj siguran privremeni kutak… Pahuljica je sterilizirana. Ona nije velika maza, a mazi se samo kad se njoj da i kada ona to želi, baš kao prava dama. Pahuljica je posebna i po tome što ima oči različite boje. Voli jesti, uredno koristi pijesak i voli se igrati. Idealan dom za nju je onaj gdje će biti jedina mačka”, ističe Zubićeva.

I Pahuljica traži “zauvijek dom” i ljude koji je nikada neće napustiti. Vakcinisana je i revakcinisana (Tricat).

“Pahuljica je FIV+ maca. FIV virus mačje side ne prenosi se na ljude. Kućne mace koje nisu izložene ulici, koje imaju redovne obroke i skrb, s njim žive jednako dugo i kvalitetno kao i FIV negativne mace”, objavljuju Čarobne šapice.

Mila

Crna mačka

Mila je maca koja je spašena sa ulice dok je bila gravidna. Omacila je pet predivnih mačića i pokazala se kao veoma brižna majka.

Mila je velika maza. Sterilisana je i biće uskoro i vakcinisana.

Lutkica

Crno bijela mačka sjedi

Lutkica je stara četiri i po mjeseca, vesela je razigrana. Naučena na pijesak, isključivo je za život u stanu. Vakcinisana i revakcinisana (Tricat). Redovno je čišćena od unutrašnjih i vanjskih parazita.

Curica

crno bijela mačka leži

Curica ima četiri i po mjeseca, vesela je i razigrana. Naučena na pijesak, isključivo je život u stanu. Vakcinisana i revakcinisana  (Tricat). Redovno je čišćena od unutrašnjih i vanjskih parazita.

Sve informacije o macama, koje se udomljavaju, možete dobiti na Facebook stranici Čarobne šapice iz Sarajeva.

Priču o Čarobnim šapicama možete pronaći na sljedećem linku: Čarobne šapice donose lijek, hranu i dom za brojne mace.

Izvor fotografija: Čarobne šapice

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Dr Lukač: Hipertireoza kod mačaka, simptomi i liječenje