Luis Hamilton, jedan od najboljih vozača Formule 1, obožava životinje a dio njegovog života je engelski buldog Rosko koji je zahvaljujući slavnom vlasniku proputovao pola svijeta.

Hamilton ga vodi sa sobom i kada ide na trke, pa se često mogu vidjeti kako poziraju ili šetaju pistom. Ipak, kako je jednom rekao zbog buke ga ne vodi na stazu na dan trke, ali Rosko ima pristup boksu i prije trke se druži sa poznatim facama iz “najbržeg cirkusa na svijetu”.

Britanac često objavljuje video snimke i slike sa Roskom, koji voli da se igra, trči sa Luisom, a najviše voli da se izležava i spava. Ponekad napravi i nered baš kao i mnogi psi.

Na jednom od snimaka se vidi kako uživa da trga kartonsku kutiju. Sudeći po Hamiltonoj reakciji, koji mu je rekao “Dobar posao” kada je završio sa trganjem kutije, ovakvi nestašluci su Rosku ponekad dozvoljeni.

Uostalom, papar je jedna od omiljenih “igračaka” mnogim psima i ako imate ljubimca vjerovatno ste ga uhvatili kako odmah trči kada ugleda papir ili kartonsku kutiju i počinje da je trga ili jede.

Nije samo Luis Hamilton zvijezda već i Rosko, koji snima reklame i zarađuje džeparac.

“Rosko je član agencije za modele i ima audicije na kojima se takmiči sa 10 ili 15 buldoga kada je potrebna ta pasmina za predstavljanje nekog proizvoda. Plaćaju mu oko 700 dolara na dan, to je smiješno”, rekao je prije nekoliko godina svjetski šampion za britanski portal “Metro”.

Luis Hamilton je do prošle godine imao još jednog engleskog buldoga Koko.

“Koko je bila poseban pas, rođena je sa tako mnogo problema i srećan sam što sam je udomio. Nikada neću zaboraviti kako smo se igrali”, napisao je između ostalog Luis Hamilton prije godinu dana kada je Koko uginula.

Izvor glavne fotografije: Screenshot YouTube

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Veterinar Katarina Vujičić: Šta smiju jesti ribice, a šta ne