Tri sata sređivanja jednog psa, šetnje, neodlazak na odmor četiri godine, veliki računi, ali i još veća sreća su svakodnevica za porodicu Bon iz Heksema, u Velikoj Britaniji, koja život dijeli sa sedam njufaundlendera.

Bave se uzgojem pasa, ali za Emu i Marka, kao i njihove sinove Vejda, Tejta i Zeka, to su prije svega ljubimci i neko kome su posvećeni 24 sata.

“Njufaundlenderi su definitivno način života, ne samo kućni ljubimci. Teško ih je održavati, teško je čisiti i dotjerivati ih. To je posao sa punim radnim vremenom. Obuka je obavezna. Jednostavno ne možete imati psa koji je potencijalno teži od vas i koji radi stvari s kojima se manji psi mogu izvući. Oni su tvrdoglavi i ako im dozvolite hodaće po vama, doslovno”, kaže Ema za “Daily Mail”.

Ali, Greni Bej, Muni, Dom, Ru, Monro, Tapens i Kit su divni psi.

“Oni su slatki, zabavni, čudni, divni. Kada nas vide, ljudi reaguju začuđeno. Najvjerovatnije misle da smo ludi, i iskreno, vjerovatno i jesmo. Računi za hranu su veliki, za veterinara još veći, ali ljubav koju nam pružaju nadoknađuje sve. Oni su naš svijet”, dodaje ona.

Ema i Mark su svog prvog psa dobil prije sedam godina, a zbog ovih preslatkih bića su preselili na selo, tako da psi sada imaju “svoj” potok i pristup rijeci i mogu da uživaju u vodi. Uživa cijela porodica, ali Ema priznaje da je i dosta posla, te da je potrebno dosta vremena za čišćenje. Ipak, je u pitanju život sa sedam njufaundlendera.

“Teško se kretati po kuhinji, posebno kada pripremam hranu. To je kao da pokušavate da uđete u ormar sa osam vreća mokrog pijeska”, priča Ema i dodaje:

“Godinama nisam sama odlazila u kupatilo. Publika uvijek postoji jer njufaundlender voli da bude sa svojom porodicom. Takođe, kada neko želi da se mazi, svi to žele.”

S obzirom na veličinu psa i dlaku, psima je potrebna posebna njega.

“Potrebno je oko tri sata da se pas sredi, to radimo namanje jednom mjesečno, uz redovno četkanje”, kaže Ema, koja je uz sve obaveze koje donosi život sa sedam pasa srećna i zadovoljna, baš kao i ostali ukućani.

Neke posebne momente iz života njufaundlendera porodica Bon objavljuje na YouTube kanalu Living with BIG dogs.

Izvor fotografije: Newfangled Newfoundlands

Pratite nas: Facebook Instagram

Možda vas zanima: Mali aleksandar – mala slatka pričalica