Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Miljka Brđanin jedna je od naših najboljih glumica, znamo je iz pozorišta i sa TV ekrana, ali Miljka je i neko ko obožava životinje i koga ćete sresti u šetnji Banjalukom sa Lilu (Leeloo).

Lilu je džek rasel terijer, koju, kako kaže Miljka, od milja nekada zovu Lila, a kako je Lilu ili Lila, ušla u život male srećne porodice, otkrila nam je glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske.

“Imali smo želju da udomimo psa i tragali smo za njim, želja je bila da bude manjeg rasta, jer živimo u stanu… ali u međuvremenu se sve lijepo namjestilo na tom putu i ugledali smo kod prijatelja Rajnata na Facebooku da je njihov pas Loni postao otac. Tada je krenula naša avantura. Razgovarali smo s njima i oni su odlučili da nam poklone divno štene Lilu❤I ona je od tada dio našeg života”, rekla je Miljka Brđanin za portal Mojljubimac.net.

smeđe bijeli džek rasel terijer
Miljka Brđanin i njeni najdraži uživaju sa Lilu

Lilu je unijela još više radosti u Miljkin život, te živote njenog sina Filipa i partnera Petra Bilbije.

“Kada smo mislili o psima, uvijek je nekako ta rasa bila favorit, a kako se sve uklopilo je čista slučajnost i sreća. Ono što je zanimljivo kod ove rase jeste to što taj pas zahtijeva dinamičan život i život u prirodi, jer je pun energije i simpatično blesav😊 a to zaista odgovara našem načinu života. Dosta vremena provodimo vani i u prirodi i mnogo putujemo, a sve to može da isprati naša Lilu. Kad nas neko pita, da li luduje u kući? Odgovor je ‘ne’. Ona u kući odmara i uživa, a vani luduje😊”, kaže naša sagovornica i otkriva šta Lilu voli da radi i kakav joj je karakter:

“Lilu je jako vesela i živahna, luckasta i uvijek spremna na igru. Voli da se mazi, ali ne sa nepoznatima, radoznala je i uvijek željna slatkiša 😊 i da… neumorna je i razmažena, ali dobro i to je simpa. Voli da se igra lopticom, voli vodu, voli da skače… da spava na kauču, bez obzira što ima svoj krevetić, voli da leži na suncu i da se sunča i voli nas ❤”

mali bijeli pas džek rasel terijer
Lilu obožava prirodu

Lilu ima privilegiju da među prvima vidi kako izgleda predstava a prije nekoliko dana se vratila iz Slovenije gdje je bila glavna zvijezda.

“Upravo smo se vratili iz Kopra, gdje smo radili predstavu ‘Jugoslavija, moja otadžbina’, koprodukcija Gledališće Koper i Prijedor pozorište. Njihovo pozorište je pet friendly i Lilu je bila glavna zvijezda😊 Prisustvovala je probama, a kasnije i igranjima predstave… sve je pomno pratila i uživala u ekipi ansambla predstave. I ono što je bitno nije ometala predstavu😊 i nije dala drugima da ometaju predstavu… kad neko priča ona samo lagano zareži, kao da opominje”, priča kroz osmijeh Miljka.

“Ima jedna divna izreka: Ako mogu da budem upola dobra osoba koliko je moj pas, bio bih duplo bolji čovjek”, kaže Miljka Brđanin

Sa Lilu nikada nije dosadno, a Miljka nam je ispričala nekoliko zanimljivosti.

“Mnogo toga se zanimljivog dešava sa njom…  Prije nekoliko dana smo imali premijeru predstave i tokom koktela su objavljene fotografije na društvenim mrežama, pa se glumac iz Slovenije šalio kako fotografija Lilu sa partija, od svih naših ima najvise lajkova. Takođe, neka djeca u komšiluku nisu mogla zapamtiti njeno ime i misle da joj je ime Limun 😂 Mnogo je već proputovala, a ima svega godinu i osam mjeseci… Jako je osjetljiva kada treba ostati sama, jer je naučila na društvo, ali u suštini je divno i blesavo biće koji nudi neizmjernu ljubav❤”

Lilu je, za sada, jedini ljubimac u porodici.

“Možda jednog dana, ako budemo imali više prostora ili kuću, budemo imali još nekog ljubimca… Kućni ljubimci upotpunjuju život i čine ga mnogo bogatijim… kad vas Lilu pogleda ili kad se obraduje kad se vratite kući je nešto zaista predivno i ne može da vam ne izmami osmijeh. Ja sam i ranije imala pse, mada poodavno, a moj partner je imao iguanu, ali nažalost ona više nije s nama”, kaže Miljka Brđanin i dodaje da je imati ljubimca velika odgovornost i da ga ne smijemo shvatati zdravo za gotovo:

“Pas traži veliku pažnju i ljubav i ne smijemo ga zanemariti. Lilu je donijela veliku ljubav u našu kuću, sreću i onda kad se osjećate loše bez obzira na sve morate da se pokrenete i izađete u šetnju… tako da u svakom segmentu života utiče pozitivno na vas.”

“Loši dani su tu da bismo znali cijeniti dobre dane”

Miljka Brđanin
Miljka Brđanin je dobila niz nagrada: FOTO Privatna arhiva

Miljka Brđanin je glumila u više od 30 predstava u Narodnom pozorištu Republike Srpske, ostvarila je uloge i drugim pozorištima, TV serijama i filmovima. Znamo ju kao Katarinu iz “Stranca u noći”, Daru iz “Zlatnog doba”, Koviljku iz predstave “Naši dani”, Mariju iz predstave “Sinovi umiru prvi”, Ljubicu Kuruzović iz TV serije “Hotel Balkan”… a dobitnica je niza nagrada za najbolju glumicu te nagrada za scenski pokret.

“Održavati kvalitet u profesionalnom smislu, a i u privatnom životu jeste svakodnevni ni malo lak rad. Pokušavam davati najbolje od sebe u datom momentu, biti posvećena radu, svakodnevno raditi na sebi, pokušati naučiti nešto novo, razvijati se koliko je to moguće i onda znate da idete nekim, nadam se, dobrim putem. Na tom putu se dešava mnogo toga i loši dani i loše procjene,  loše reakcije, ali to nas nekako budi  i svjesni smo onda šta je dobro, a šta ne. Loši dani su tu da bismo znali cijeniti dobre dane. Ne možemo izbjeći loš dan ili lošiju ulogu, ali bitno je da radimo na tome da to pobijedimo i savladamo i da smo svjesni kad nije dobro… Davati najbolje od sebe i raditi na sebi i truditi se da budeš bolji čovjek je lijek za nas same, a samin tim smo bolji i drugima”, ističe Miljka Brđanin, za portal Mojljubimac.net.

Miljka Brđanin je uvijek aktivna, uvijek su tu novi projekti o kojima ćemo tek čuti, a ona se raduje svakom novom izazovu, predstavi, seriji i filmu i naravno susretu sa publikom.

“Uskoro kreće nova sezona i publika može uživati u našim predstavama na repertoaru i u mojoj matičnoj kući Narodnom pozorištu RS i u Gradskom pozorištu Jazavac, a tu su i festivali, postoje još neki projekti koji su mi u planu, ali o tome bih radije pričala kad budu bliži realizaciji… nastavljamo i sa školom glume za odrasle u GPJ i tome se baš radujem…”, ističe naša sagovornica.

Izvor glavne fotografije: Privatna arhiva

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Kako spriječiti toplotni udar kod pasa i mačaka?