Odbjegla kornjača Maksi nakon godinu dana ponovo je kod svoje kuće.

Maksi, koji je nestao u avgustu prošle godine kada je izašao iz svog ograđenog prostora, pronađen je kilometar dalje od kuće u Viltširu, u jugozapadnom dijelu Engleske, prenosi Index.hr.

Suzi Tomas i Linda Rodžers naišle su na 14-godišnju Hermanovu kornjaču kada su šetale pse, prenose mediji navodeći da su Maksija primijetile kada mu se približavao traktor. Uzele su ga, odvele kući i putem Facebooka počele potragu za vlasnikom. Kako Maksi ne bi došao u pogrešan dom, Suzi i Linda su bile oprezne prilikom potrage za vlasnikom.

“Obavezno smo zatražile od mogućih vlasnika da prvo opišu svoju kornjaču i pošalju slike kako bismo bile sigurne da ćemo je definitivno dati pravom vlasniku. Bile smo oprezne da ne bi ljudi tvrdili da je njihova kornjača”, rekla je Suzi Tomas.

Nakon trodnevne potrage pronašli su vlasnika odbjegle kornjače Rodrija Džuksa koji živi samo kilometar od polja u kojem je pronađen Maksi. Džuks je rekao da ne zna kako mu je kornjača pobjegla ali da se u trenutku nestanka nalazila u vanjskom ograđenom prostoru.

“Prije je znao pobjeći i dugo mu se gubio trag. U početku sam bio uvjeren da bi se mogao vratiti, ali s obzirom da ga nije dugo bilo mislio sam da se neće ni vratiti. Odustao sam od potrage. Ali, on je pronađen i vratio se kući – to je ludo”, rekao je Rodri Džuks.

Hermanova kornjača

Kornjače su česti kućni ljubimci, kako na našim prostorima tako i širom svijeta. Postoje različite vrste, a Hermanova kornjača, poznata je i pod nazivom šumska ili kornjača čančara. Šumske kornjače mogu biti male i srednje veličine, tako da neke dostižu dužinu 18 centimetara, a neke su deset centimetara duže.

Izvor fotografije/ilustracija: Wikipedia.org

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Kornjača – moj kućni ljubimac