Život sa ljubimcima je poseban, a to zna i Jovana Novaković, trofejna rukometašica banjalučkog Borca, koja uživa uz psa Belu i mačka po imenu Žuti.

“Bela je zlatni retriver, koji je kao štene, prije sedam godina, stigao u našu porodicu. Svi je vole, razmažena je i umiljata. Najviše voli, biću iskrena, da jede. Voli se maziti, kupati u Vrbasu, igrati na snijegu i spavati”, počela je priču za portal Mojljubimac.net Jovana Novaković.

Voli sve što vole srećni psi, a da uz ljubimce nikada nije dosadno ističe naša sagovornica.

“Život sa Belom je zanimljiv, lijep, jednostavan i nepredvidiv. Mala količina pažnje dnevno je dovoljna da bi ona bila srećna. Lijep je osjećaj kada vam se vaš ljubimac obraduje, a da pri tom niste ništa uradili osim što ste došli kući”, kaže Jovana i otkriva da, ipak, postoje životinje koje nisu dobro došle u njen dom:

“Volim životinje. Imam i mačka. Žuti i Bela žive zajedno, u jednoj kućici, jedu i spavaju zajedno. Ribice su takođe, životinje, koje sam imala. Međutim u kući su, protiv moje volje, bile i tigrice. Zašto protiv moje volje? Bojim se ptica, i u nekolio navrata sam se čak i sakrivala po kući kada je ptica puštena (ispod stola, deke).”

Sada u domu Novakovića vlada pravo drugarstvo, Bela i … su srećni zajedno, a sa njima i Jovana.

žuto bijela mačka

Jovanu Novaković znamo kao uspješnu rukometašicu, reprezentativku BiH, ali ona je i sudija, te student druge godine Fakulteta bezbjednosnih nauka (bezbjednost i kriminalistika). Rukomet igra 11 godina.

Jovana Novaković
Iza Jovane Novaković i ŽRK Borac je veoma uspješna sezona FOTO: Privatna arhiva

“Prve rukometne korake sam napravila u OŠ ‘Desanka Maksimović’ u Trnu, a u Borcu sam pet godina. Protekla sezona je bila veoma uspješna. Osvojili smo Premijer ligu BiH, Kup BiH i Kup RS. Na sve rezultate svog tima sam ponosna, imali smo ciljeve i ostvarili ih”, rekla je Jovana Novaković a na pitanje na šta je najponosnija, a šta je bilo najteže odgovorila je:

“Izdvojila bih završnicu Kupa BiH u Banjoj Luci. Lijepo je bilo vidjeti publiku opet na tribinama, porodicu i drugove. Tad sam bila najsrećnija, jer dići pehar u svom gradu pred svojom publikom je najljepši osjećaj i najbolja nagrada. Šta je bilo najteže? Ništa ja tu ne bih izdvojila. Svaka je utakmica teška na svoj način, mi smo Borac i znamo da će svaki protivnik dati maksimum da bi nam se što bolje suprotstavio.”

Uspješna Banjalučanka je sudila utakamice Prve lige Republike Srpske, međutim, zbog obaveza proteklu sezonu se bazirala samo na igru.

“Voljela bih da imam vremena i za suđenje, ali obaveze prema fakultetu i treningu mi ne dozvoljavaju. Igrati rukomet i suditi utakmice je teško porediti, ali velika je odgovornost i jedno i drugo. Kao sudija na rukomet gledam bez emocija, dijelim pravdu na terenu i mislim da samo tako može biti zadovoljena. Dok je biti igrač puno drugačije, igram sa puno emocija i smatram da se samo tako može doći do željenih rezultata. Radujem se novim izazovima, idemo na odbranu titule i da se što bolje pokažemo u EHF kupu”, istakla je rukometašica šampionskog tima.

ŽRK Borac
Rukometašice Borca odigrale fantastičnu sezonu

Na pitanje o ciljevima na rukometnom terenu Jovana Novaković za portal Mojljubimac.net odgovara:

“Svjesna sam da je u BiH rukomet dugi niz godina bio zanemaren, pogotovo ženski. Međutim ide na bolje, ponovo postoji reprezentacija – glavi pokretač rukometa uopšte. Zato se nadam da će nove generacije imati veće šanse za dobre rezultate, nego što smo mi imali. Do sada sam svojom karijerom zadovoljna, posljednje tri godine ide uzlaznom putanjom, trudiću se da tako i ostane. Trenutno mi je cilj da odbranimo titule i da dočekamo proljeće u Evropi.”

Pratite nas: Facebook Instagram

Možda vas zanima: Dr Paraš savjetuje kako spriječiti isušivanje kože i ispucale šape kod psa i mačaka