Njemački ovčar Pero je “zaradio” šav dug sedam centimetara nakon što su ga u Zagrebu povrijedile divlje svinje.

Vlasnik psa je objavio da se sve desilo juče u 6 časova u Maksmiru, deset metara od glavne staze.

“Svako jutro vodimo psa u šetnju. Suprug je bio s njim i nije se odvajao od glavne staze i nešto dalje od glavnog ulaza gdje je staza prohodna i ima ljudi pojavile su se dvije divlje svinje, svaka s jedne strane. Pas je potrčao prema jednoj, potrčala je druga i onda je nastao kaos. Nakon što ga je divlja svinja ozlijedila, sav prestrašen je pobjegao do auta. Odveli smo ga veterinaru gdje je dobio sedam centimetara šavova i antibiotike “, rekla je vlasnica psa Sandra Mejovšek, prenosi 24sata.hr.

Slučaj je komentarisao i Damir Skok, direktor Zoološkog vrta u Zagrebu, koji upozorava da u glavnom gradu Hrvatske ima dosta divljih svinja.

“Prije svega žao mi je Pere, njemačkog ovčara. Ako je pas potrčao prema divljim svinjama, one su se branile, nisu ga napale – postoji mogućnost da je u blizini bila prasad. Ima ih sve više jer se množe, a nema puno prirodnih neprijatelja. Svugdje ima divljih svinja, dvije trećine Zagreba nije urbano područje pa se trebamo naviknuti na suživot s njima, no naglašavam da ne napadaju ljude”, rekao je Skok za hrvatski portal.

Izvor fotografije/ilustracija: Annette Meyer/Pixabay

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Taša se bori za svaki korak, ali je uvijek za igru i maženje