Potraga za papagajem u Beogradu nakon skoro tri dana dobila je srećan kraj i Lilo se vratio u svoju porodicu.

Telegraf.rs prenosi da je Lilo odletio iz svog doma u beogradskom naselju Borča 27. juna i da su vlasnici alarmirali sve preko društvenih mreža i lijepili flajere po kraju, kako bi sedmomjesečni papagaj aratinga došao kući. Ponudili su i nagradu od 200 evra onom ko ga pronađe.

Priča je dobila srećan kraj kada je Lilo juče sletio na terasu jedne bake.

“Imamo veliku kuću, a Lilo je ptica koja ne živi u kavezu, već slobodno leti. Inače, zbog toga imamo tanku čeličnu žicu na svim prozorima. Ali, menjali smo jedan prozor u dečijoj sobi tog dana, i to je bio trenutak nepažnje. Lilo je najpre bio u dnevnoj sobi, uspeo je da uđe u dečiju kroz odškrinuta vrata, a tamo je bio otvoren prozor i on je izleteo”, rekla je vlasnica papagaja Mara za Telegraf i dodala da je Lilo privržen ljudima i su znali da će “potražiti pomoć” kao i da je sreća što bez hrane i vode može tri do pet dana.

Mara je ispričala da su dobili informaciju gdje se nalazi i da su ona i kćerka u četiri ujutru otišle na tu lokaciju ali ih je Lilo preletio i otišao od njih. Na sreću papagaj je poslije nekog vremena sletio na žicu za sušenje veša i jedna baka ga je uhvatila. Mislila je da je povrijeđen i željela je da mu pomogne.

Izvor fotografije/ilustracija: Wikipedia.org

Pratite nas: Facebook Instagram

Možda vas zanima: Mali aleksandar – mala slatka pričalica