Jedanaestogodišnji mješanac ši cua Sajmon konačno je prodisao nakon što su mu u veterinarskoj klinici skinuli skoro tri kilograma ućebanog krzna.

Priča o psu lutalici, koji se dugo mučio zbog neodržavane dlake stiže iz Kanzasa a sada mu je bolje zahvaljujući neprofitnoj organizaciji “KC Pet Project” koja ga je spasila baš kao i brojne druge pse.

Daily Mail” navodi da je Sajmon jedva mogao da hoda kada je došao kod veterinara na liječenje, te da su ga dva sata šišali i brijali. Bio je neprepoznatljiv a uši mu se od ućebane dlake nisu vidjele.

“Možemo samo nagađati koliko mu je trebalo da dođe u ovo stanje, ali jedno je sigurno, znamo da će život ovog dječaka biti mnogo bolji”, rekla je neimenovana žena, a prenosi “Daily Mail”.

Ona je dodala da je Sajmonova koža bila u iznenađujuće dobrom stanju s obzirom na to u kakvom je stanju bila dlaka ovog mališana.

Pas je još na liječenju, bio je pun buva, ima manjih zdravstvenih problema (problem sa suhim okom, moraće na operaciju zuba), i i dalje se teže kreće, ali najbitnije je da se oporavlja.

Iz “KC Pet Projecta” su rekli da je ovo najgori slučaj koji su vidjeli.

Izvor fotografije: Screenshot YouTube

Možda vas zanima: Značaj čistača u akvarijumu