“Moja mačka je lopov. Molim vas, uzmite ove predmete ako su vaši” stoji na natpisu ispred jedne kuće u Oregonu, a za sve je kriva jedna maca koja voli od komšija da “pozajmi” stvari.

Kejt Felmet je za “Insider” rekla da je išla od vrata do vrata izvinjavajući se komšijama što je njena mačka Esme ukrala rukavice, maske za lice ili druge predmete. Kada je shvatila da na kraju nedjelje ima 14 tuđih rukavica, došla je na ideju da sve predmete, koje Esme donosi svakodnevno, postavi na travu ispred kuće i postavi natpis “Moja mačka je lopov. Molim vas, uzmite ove predmete ako su vaši”. Da bi sve bilo kako treba na tabli je bila i slika mačke koja u ustima drži rukavicu.

Felmetova kaže da je njena mačka počela da krade u ljeto 2019. godine i da je u početku donosila ptice i komade smeća.

“Moja mama obožava ptice i bila sam veoma unemirena zbog onoga što Esme radi tako da sam je počela hvaliti kada donese nešto što nije ptica”, rekla je Kejt Felmet i dodala da je od kako je počela pandemija virusa korona Esme najčešće donosila maske za lice – jednog dana čak 11.

Kejt je zbog svoje domišljatosti dospjela do svjetskih medija, ali njena priča, odnosno priča njene mace nije neobična. Mačke ponekad donesu kući kada nađu nešto što je njima zanimljivo, a ni druge životinje, poput pasa, nisu izuzetak.

I jedan Bobi iz Banjaluke je znao noću da izađe iz svog dvorišta, pronjuška šta ima kod komšija, i donese kući ako mu se nešto dopadne. Sutradan su vlasnici morali da otkriju čiji su predmeti završili u njihovom dvorištu i da ih vrate komšijama. Sigurni smo da poneki Bobi i Esme imaju u svakom gradu i da zadaju glavobolje i ukućanima i ljudima u okruženju.

Bilo kako bilo, sa ljubimcima nikada nije dosadno, ali treba pokušati spriječiti mace i kuce da kradu i pokušati ih animirati da nađu neku drugu zanimaciju.

FOTO, ilustracija: Claudia Wollesen/Pixabay

Možda vas zanima: Mačke spavaju i 20 sati dnevno