Maltezer Tedi ima neobično društvo za jednog psa. Ovaj bijeli mališan uživa da provodi vrijeme sa kobilom Viktorijom i koristi priliku da pozira kao džokej.

Priča o neobičnom prijateljstvu dolazi iz Safoka, u Velikoj Britaniji. Sedmogodišnji Tedi i desetogodišnja Viktorija se dobro poznaju, tako da pas nema strah od moćnije prijateljice koju je prvi put vidio kada je stigla u njegovu porodicu. Odmah su zavoljeli jedno drugo i počeli da se druže.

tedi
Tedi uživa u druženju sa Viktorijom FOTO: Instagram: maltese_puppy_teddy

“Tokom jednog od Tedijevih odlazaka kod Viktorije, odlučila sam da ga stavim na njena leđa i da vidim da li će sjediti. Željela sam da ih fotografišem za Instagram. Sjedio je mirno i činilo se da mu je ugodno, a i ona je bila opuštena”, rekla je vlasnica ovog dvojca Keri Vestavej za Daily mail.

Ne samo da su se fotografisali, već su postali veoma popularni na društvenim mrežama. Tedi na Instagramu ima više od 130.000 pratilaca, a zbog društva sa Viktorijom, ali i još četiri psa s kojima dijeli dom, dospio je do brojnih svjetskih medija.

tedi
Tedi nema strah od velike prijateljice Viktorije FOTO: Instagram: maltese_puppy_teddy

Keri Vestavej je dodala da je pored njih uvijek neko kako bi mogao da reaguje ako bi Tedi počeo da pada, ali da Tedi, za razliku od njenih ostalih pasa, bez straha prilazi Viktoriji.

Izvor glavne fotografije: Instagram: maltese_puppy_teddy

Možda vas zanima: Goran Milojević: Kerber nastavlja da radi ono što najbolje zna, da pomaže psima