Imati ljubimca je sreća, radost u kući, i svi koji ih imaju znaju da se gotovo ne može desiti da budemo tužni a da nas oni ne mogu razveseliti. Neke životinje, poput mačaka, osjećaju kada smo neraspoloženi i pomažu nam da se bolje osjećamo.

“Kada imam loš dan ili me nešto muči, moja maca dođe i legne na mene. Moram priznati da mi odmah bude bolje. To su nevjerovatna bića, osjećaju sve promjene a posebno ako se nešto loše dešava. Kao da kažu: “Ja sam tu, biće sve dobro.””, kaže naša čitateljka i otkriva kako je udomila svoju drugu mačku:

“Bio je to loš period za mene, kući sam se vraćala putem kojim inače ne idem i tada sam srela mače. Kiša je rominjala, ona je bila sama, spasila sam je ali i ona je mene. Tada se rodila neizmjerna ljubav. Onaj ko ima ljubimca, zna o čemu pričam.”

Osim što su tu da “paze” na ukućane i da im vrate osmijeh, mace vole da spavaju, da se igraju i da posmatraju okolinu. Ako imate macu, znate da su joj prozor ili balkon neka od omiljenih mjesta, a ako nemate sigurno ste vidjeli neku kako sa prozora “špijunira” komšije i prolaznike.

IMG 48767fe3dc32bf5324cf9f9cb00c2417 V
Mačke vole da posmatraju okolinu

Mačka voli da se popne na najvišu tačku i da osmatra. Da li je to u stanu ili na drvetu njoj nije važno, bitno je da prati dešavanja u okolini.

Mace vole da se igraju, vole predmete koji šušte, poput kese, a ova mala bića vole i da prate u stopu svoje ukućane. Radoznale su i zanimljivo im je da posmatraju šta oni rade.

Možda vas zanima: Persijska mačka – prepoznatljiva po dugoj dlaci i prćastoj njuškici