Iz Engleske stiže vijest da su vatrogasci iz požara spasili tri psa, a jedan od njih je “osumnjičen” da je izazvao požar u kuhinji.

Naime, vatrogasci dobili poziv da je u bungalovu u Kentu došlo do požara, na mjesto događaja su stigli sa dva vozila kako bi ugasili vatru a pri tome su spasili tri psa. Psi nisu povrijeđeni navode engleski mediji i dodaju da su vlasnici na vrijeme uspjeli da izađu iz bungalova, te da nije bilo žrtava.

“Vjeruje se da je do požara došlo slučajno kada je jedan od pasa nehotice uključio toster na kojem je bio zapaljivi predmet”, rekao je portparol vatrogasno – spasilačke službe u Kentu, a prenosi “Mirror“.

Tri psa su imala sreću da na vrijeme budu spašena iz požara, ali opreza nikada dovoljno.

Iz vatrogasne službe iz Kenta su upozorili građane da ne ostavljaju predmete kao što su krpe ili daske za rezanje na vrhu uređaja za pripremanje hrane (tosterima, šporetu, roštilju…) kako bi izbjegli slične situacije.

“Imajte na umu da kućni ljubimci i djeca ne treba da budu sami u prostorijama gdje se priprema hrana”, naveli su iz vatrogasno – spasilačke službe ističući da su imali mnogo intervencija jer su na površinama za kuhanje ostale krpe ili papirni ubrusi koji su se zapalili i izazvali požar.

Spasioci podsjećaju, iz svog iskustva, na koji način najčešće dolazi do požara u kuhinjama i kako treba rukovati uređajima.

  • Nakupljene masti i hrana mogu da izazovu požar – držite pećnice, ploče za kuhanje i roštilje čistima
  • Vodite računa o količini ulja u posudama, ne punite ih sa više od jedne trećine ulja
  • Ne držite predmete na mikrotalasnoj pećnici
  • Pregrijavanje mikrotalansne pećnice može da izazove požar
  • Toster držite dalje od zavjesa i pazite da redovno odstranjujete mrvice iz uređaja

Izvor fotografije: David-Mark/Pixabay.com

Možda vas zanima: Male životinje koje će se najbolje slagati sa vašim psom