Imate psa u stanu ili kući a želite još neku malu slatku životinju. Mi vam donosimo nekoliko savjeta koji će se to mali ljubimci najbolje slagati sa vašim psom. U odabiru treba voditi računa o nekoliko stvari, kako biste izbjegli neugodne situacije i netrpeljivost ljubimaca. Znate kako se kaže? Ljubomoran kao pas! Nemojte napraviti konkurenciju vašem ljubimcu jer on je ipak prvi došao u kuću i zarobio vaše srce.

Izbor nije nimalo lak. Treba voditi računa da druga životinjica ne postane plijen. Isto tako, potrebno je da se i karakteri dva ljubimca usklade kako ne biste imali stalni antagonizam u kući.

Ptice

Imati i psa i pticu može izgledati pomalo haotično, ali ptice mogu mirno živjeti sa psima. Iako se ptice i psi možda neće moći igrati zajedno, sigurno se mogu jedno drugom diviti iz daleka. Ipak savjetujemo, držite ptice u kavezu. Za svaki slučaj!

ptica stoji na glavi psa
Moguće je prijateljstvo između ptice i psa FOTO: Pixabay.com

Hrčci

Psi i hrčci mogu naučiti živjeti jedni s drugima, ali važno je uzeti u obzir sigurnost vašeg novog hrčka kada ih upoznate. Postepeno upoznavanje je ključno i pobrinite se da vaš hrčak bude izvan dometa šteneta ili odraslog psa.

Činčile

Suprotno uvriježenom mišljenju, psi i činčile mogu sigurno živjeti zajedno. Pas treba da prepozna miris vaše činčile dok je još u kavezu i to je ključno  za upoznavanje vaša dva nova prijatelja.

činčila u kavezu
Činčilu je najsigurnije držati u kavezu FOTO: Pixabay.com

Mačke

Stara je izreka – “Slažu se kao pas i mačka! “ Znači, nikako ili jedva. Ipak, nije rijetka pojava da pas i mačka žive u slozi pa čak i ljubavi. Opet treba obratiti pažnju na temperament i mačke i psa kako bi skladno živjeli. Sigurni smo da vam je u cilju da čujete mačku kako mirno prede umjesto da frkti po kući na psa.

Naslovna slika: Pixeles.com