Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Nedavno smo pisali o Uni, ljubimcu Dijane Tepšić, a sada nam preduzetnica i autorka regionalno prepoznatog TV show-a “RECreativno sa Dijanom Tepšić” otkriva recept jednog od omiljenih Uninih jela.

“Una pored izbalansirane ishrane za štence u vidu granula i paštetica za pse, koje kupujem u pet shopovima, konzumira jogurt, jaja, mladi sir, rižu, zobene pahuljicu, ribu, banane, jabuke, mrkvu, kao i svo drugo voće i povrće, koje je dozvoljeno psima da jedu. Spisak dozvoljenih i nedozvoljenih namirnica za pse i mace, možete uvijek dodatno istražiti na internetu”, rekla je Dijana Tepšić za portal Mojljubimac.net.

Žena drži malog žutog psa u naručju
Dijana i Una uživaju u druženju FOTO: Privatna arhiva

Dijana je jedna od onih vlasnica pasa koja sa užitkom priprema hranu za svog ljubimca, a neke recepte je podijelila i sa nama.

“Unin omiljeni recept je kaša od zobenih pahaljica skuhana na vodi, bez soli i začina pomiješana sa jogurtom ili mladim sirom, zatim kajgana od jednog jajeta pomiješana sa mladim sirom, zobena kaša pomiješana sa bananom i jabukom ili sirovom narendanom mrkvom. Riža i mrkvica skuhana na vodi bez začina i soli. Laneno ulje joj dajem nekoliko kapi, jednom sedmično u obrocima”, rekla je Tepšićeva.

Una dobije i kolačiće i to one koje možete da poslužite ukućanima i gostima.

banane, kikiri puter

“Pripremam joj prirodne home made kolačiće, koji su vegan, posni i mogu ih jesti odrasli ljudi, djeca i kućni ljubimci. Recept: dvije banane izgnječiti viljuškom, dodati dvije kašike kikiriki putera i jednu šolju sitno mljevenih zobenih pahuljica ili brašna od zobi. Od dobijene smjese napraviti željeni oblik na primjer kuglice ili u oblicima nekih modlica za kolače. Peći na 150 stepeni 15-tak minuta ili provjeriti čačkalicom tijesto u rerni, dok čačkalica ne bude suha”, rekla je Dijana Tepšić.

Una je mali slatki mješanac. U život Dijane Tepšić je ušla 7. marta, a kako je došla u njen dom možete pročitati u tekstu pod naslovom Dijana Tepšić: Jedna, jedina, jedinstvena Una.

Možda vas zanima: Dr Paraš savjetuje kako spriječiti isušivanje kože i ispucale šape kod psa i mačaka