Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Devetogodišnja Katarina Radulović iz Banjaluke je djevojčica koja obožava konje i jahanje, plijeni otvorenošću i osmijehom a njeni susreti sa plemenitim životinjama su prava magija.

Njena fotografija na kojoj sa osmijehom stoji na konju oduševila je mnoge, a iako Abi nije njen kućni ljubimac ljubav prema Abi i njenim drugarima je velika kao i želja da jednog dana ima svog konja.

Katarina je prije dvije godine počela da jaše.

djevojčica jaše crnog konja
Nakon jednog takmičenja koje je gledala Katarina Radulović odlučila da počne da jaše FOTO: Privatna arhiva

“Kao mala sam išla u konjičke klubove da gledam konje, ali jedne godine je, baš kada sam se vratila sa ljetovanja, bilo takmičenje u jahanju. Otišla sam sa tatom da gledam i tada mi se javila prelijepa ljubav prema konjima. Odmah sam se upisala u konjički klub i počela se baviti jahanjem”, počela je Katarina priču za portal Mojljubimac.net.

djevojčica u roza jakni ljubi u glavu malog konja
Katarina obožava konje

Radulovićeva je član Konjičkog kluba Čokorska polja i njena najveća ljubav su konji. Voli da se druži sa njima, da jaše, da ih uređuje, voli da gleda takmičenja, ali još više voli da se takmiči.

“Bila sam na takmičenju u kaprili testu. To je takmičenje tokom kojeg konj pretrčava niske prepone koje su na zemlji. Bilo mi je lijepo i nadam se da će biti još takmičenja”, kaže kroz osmijeh Katarina i dodaje:

“Na Čokorima je bilo klupsko takmičenje, ali voljela bih da kod nas bude više takmičenja i da nastupam i u inostranstvu. Imam veliku želju da jednog dana preskačem velike prepone i da budem uspješna u jahanju.”

djevojčica pozira sa medaljom oko vrata

Ova divna djevojčica kaže da se nikada nije plašila konja.

“Nikada nisam imala strah od konja. Vjerujem da mi ništa neće uraditi jer je to najplemenitija životinja”, ističe Katarina.

djevojčica u roza jakni stoji na konju
Katarina nikada nije imala strah od konja FOTO: Privatna arhiva

Nismo mogli a da ne prokomentarišemo fotografiju na kojoj stoji na konju.

“Nije bilo straha, jer znam da kobila Abi meni neće ništa uraditi. Abi je kod teta Slavice, koja ima gimnastičarsko sedlo na koje se mogu popeti. Nije bilo teško, a i vjerovala sam Abi”, kaže devetogodišnja Katarina.

djevojčica leži na kauču i gleda u telefon, a pas leži preko njenih leđa
Holi pravi Katarini društvo

Za kraj razgovora Katarina Radulović ističe da joj je velika želja da ima konja, te da sada u svom domu uživa uz psa Holi i ribice Zlatka i Nemu.

Možda vas zanima: Birajte kućnog ljubimca u skladu sa svojim životnim stilom