Kada su Brajan Dejvis i njegova porodica prije nekoliko mjeseci otvorili vrata doma maci Vajat nisu ni slutili da će postati popularni na društvenim mrežama, a da će priča mace koja ima svoj krevet i tablet biti objavljena u brojnim medijima širom svijeta.

Brajan kaže da Vajat voli da gleda ptice i vjeverice sa prozora, ali kako u zimskim mjesecima njena omiljena aktivnost nije bila moguća na tabletu kojoj je prikazao zapise o pticama.

“To joj se dopalo”, rekao je Dejvis za “The Dodo“.

Tako je Vajat dobila svoj TV (tablet) ali i kompletnu sobu u skrivenom kutku spavaće sobe porodice Dejvis.

Brajan je istakao da je skriveno mjesto bilo savršeno za sobu za macu pa se prihvatio posla. Otvorio je zid i započeo uređivanje kutka za svog ljubimca koji osim TV i kreveta ima tepih, svjetlo, igračke, ali i “umjetnička djela” na zidovima.

“Vajat provodi mnogo vremena u svom kutku, traži da pogleda svoju emisiju prije nego što zaspi. Zaista uživa kao dijete koje je dobilo svoju sobu”, rekao je Brajan.

Maca Vajat uživa, ali je i zahvaljujući svom kutku postala hit na društvenim mrežama. Za manje od mjesec dana objava je dobila više od 55.000 lajkova, ali i “izazvala” mnoge ljubitelje životinja da objave fotografije svojih ljubimaca i njihovih “kuća”.

Izvor fotografije: Twitter/@CinnamonBear

Možda vas zanima: Savjeti kako da mačkama selidbu učinite ugodnijom