Pejzažno uređenje akvarijuma pravi je izazov a ako imate malo znanja i mašte akvarijum može da bude pravo umjetničko djelo. Ribice su same po sebi posebne, različitim bojama privlače pažnju i pravo su malo čudo prirode, a ljepoti akvarijuma doprinose i biljke.

Postoje različite vrste biljaka, one koje pokrivaju dno akvarijuma, postoje biljke koje rastu u visinu, manje ili više zahtjevne… Mi vam danas predstavljamo alternanthera reineckii mini crveno – ljubičastu biljku koja zbog boje daje posebnost vašem akva svijetu.

Alternanthera reineckii biljka je porijeklom iz Južne Amerike, nalazi se na obalama rijeka, u močvarama i u vlažnim oblastima, ali minijaturna varijanta se može proizvesti i uzgajati.

Alternanthera reineckii mini je umanjena verzija jedne od najpoznatijih akvarijumskih sorti biljaka iz porodice alternanthera. To je biljka koja dostiže visinu od pet do 10 centimetara, a širinu od 10 do 20 centimetara tako da je pogodna za manje akvarijume ili za veće s tim što bi tada trebalo da bude u prvom planu kako bi došla do izražaja.

Stručnjaci navode da je ova biljka zahtjevna i da joj je potrebno osvjetljenje 0,50 vati po litru a CO2 6-14 mg po litru jer osvjetljenje i CO2 (zbog crvene boje) poboljšavaju njen izgled. Da bismo imali pravi efekat u akvarijumu potreno ju je i podrezivati kako bi zadržala odgovarajuću visinu ali i da bi bila gusta.

Kada je riječ o brzini rasta ova biljka se ubraja u one sa srednje-sporijom stopom rasta.

Izvor fotografije: tropica.com

Možda vas zanima: Kako da sačuvamo zdravlje akvarijumskih ribica?