Mačke u filmovima? Ima ih, ali ne koliko na primjer pasa. Scenarista i producent Majkl Džemin govorio je o mačkama u filmovima i zašto se rijetko pojavljuju pred kamerama.

Uloge u filmovima i serijama uglavnom su “rezervisane” za pse, dok je mačaka znatno manje u ulogama kućnih ljubimaca. Džemin, koji je bio izvrši producent sitkoma Meron, sa komičarom Markom Meronom u glavnoj ulozi, ispričao je da su on i drugi scenaristi željeli “ubaciti” mačke u seriju. Tvorci serije angažovali su “holivudsku dresiranu mačku” za scenu u kojoj je Meron sam jeo lososa u svojoj kući. Ali, kada je došlo vrijeme da se to stvarno izvede, stvari su postale komplikovane, prenosi Index.

“Samo smo htjeli završiti scenu s mačkom koja skače na sto. U stvarnom životu, ne možete odmaknuti mačku od stola kada neko jede losos”, rekao je Džemin.

Međutim, nakon što su započeli snimanje, mačka se ukočila. Džemin je rekao da je izgledala potpuno izbezumljeno zbog tišine tokom scene te joj je trebalo oko sat vremena da skoči.

“I to je samo za pet sekundi pred ekranom”, dodao je scenarista.

Alternativa je, rekao je, bila da puste mačku da sama slobodno hoda kroz scenu, ali to predstavlja problem kontinuiteta jer ako koriste više snimaka iste scene, mačka bi uvijek bila malo drugačija.

“Zato ne radimo s mačkama”, rekao je Džemin.

Mačke u filmovima

Izvor fotografije: Gundula Vogel/Pixabay

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Biljana Nedić: Uz Lea gradim samopouzdanje, a tu je i mazni Sima