Mnogi psi vole da jedu sve što pronađu, ne gledaju da li je to karton, kamen ili poslastica. Zbog toga neki moraju i kod veterinara, ali ono što je dobro jeste da ti čudni predmeti često “sami” izađu van.

Dr Dajana Rajs, iz Njujorka, koja je uradila stotine endoskopija kako bi predmetne uklonila iz organizma pasa. ispričala je za “The Dodo” neka od svojih iskustava sa ljubimcima.

“Vlasnica je vidjela svog šestogodišnjeg zlatnog retrivera kako jede neko umjetno cvijeće. Pristala je na endoskopiju i pronašli smo naradžasti plastični materijal. U početku niko od nas nje mogao da shvati šta je to, međutim, bila je to cijela rolna narandžastih kesa za pseći izmet. Kada smo počeli da izvlačimo rolnu izgledalo je kao da mađioničar vadi šal u bojama iz rukava”, rekla je Rajsova.

Neki psi su se zaigrali sa cuclama, pa su veterinari morali da intervenišu, a jedan je morao i na operaciju jer se u organizmu psa zaglavio lanac sa slovima imena bebe.

Neki psi progutaju igračke i zbog toga treba da budemo oprezni kada psima kupujemo igračke ili kada im dozvoljavamo da se igraju sa dječjim igračkama. Manje igračke su pogodne za gutanje, a treba izbjegavati i one koje imaju dijelove koje pas može da otkine i proguta.

Na meniju se nađu i dijelovi papuča ili cipela, a jedan vlasnik je otkrio da je njegov ljubimac Bobi pojeo hulahopke koje je skinuo sa štrika. Na sreću, on nije morao kod veterinara, priroda se pobrinula da se bez problema riješi neželjenog predmeta.

Korisnici društvenih mreža su ispričali da su ljubimci jeli rukavice, komade cigli, gumice za kosu, karton i još mnogo toga.

Izvor fotografije: Pixabay.com

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Biljana Nedić: Uz Lea gradim samopouzdanje, a tu je i mazni Sima