Piše: Maja PREDRAGOVIĆ

Više od 500 pasa u prihvatilištu u Prijedoru treba hranu! Dnevno je potrebno 180 kilograma hrane da se njuškice nahrane, ističu članovi Udruženja SPAS koji se svakodnevno brinu da mališani imaju obrok, da imaju zdravstvenu zaštitu ali i da se igraju.

“Dragi prijatelji, potrebno nam je čudo! U novu sedmicu ulazimo sa velikom neizvjesnošću. POTREBNA NAM JE HRANA POD HITNO! Potrebne su nam: granule za odrasle, granule za štence, konzerve, tjestenina, riža, mliječni i mesni proizvodi – bilo šta čime bismo mogli prehraniti 500 gladnih usta”, objavljeno je prije nekoliko dana iz Udruženja za zaštitu životinja i životne sredine SPAS iz Prijedora.

Vrijedna donacija je stigla sutradan, zahvaljujući dobrim ljudima lakše se disalo u prihvatilištu, međutim, borba traje iz dana u dan.

“Hrana nam je i dalje neophodna. Samo su nam u utorak ostavili 35 novih pasa”, rekla je Ina Ritan, predsjednica Udruženja, za portal Mojljubimac.net.

Ritanova dodaje da se rad prihvatilišta finansira isključivo od donacija dobrih ljudi.

“Isključivo zahvaljujući svim divnim ljudima uspijevamo da pružimo utočište za sve napuštene, zlostavljane i zaboravljene pse! Nemojte dozvoliti da se dovedemo u situaciju da nemamo dovoljno hrane i da rizikujemo da dođe do katastrofe”, ističu iz Udruženja.

Hrana nije jedino što je potrebno prihvatilištu. Volonteri su uvijek dobro došli, što ih više bude biće bolje i psima, ali kucama je potreban i smještaj.

“Potrebni su nam novi boksovi ili barem materijal za boksove da bismo napravili dodatne za sve one pse koje je potreno skloniti sa ulice. To je, takođe, ogroman izdatak i svaka donacija nam je važna”, rekla je Ritanova.

Kako donirati hranu za prihvatilište za pse u Prijedoru?

Donacije hrane možete dovesti direktno u prihvatilištu, ostaviti u pet shopu “Happy dog” ili u veterinarskoj ambulanti “Vetmed by Dr Lukač” na Jerezi.

______________

Udruženje SPAS

TRN: 5620078162259249 (NLB banka)

 ili devizni račun:

IBAN: BA395620078162263323

SWIFT BIC: RAZBBA22 (NLB banka)

Naznaka: za hranu/ for food

Paypal: udruzenjespas.prijedor@gmail.com

Udomi

Više od 500 pasa u prihvatilištu u Prijedoru čeka udomljenje. Neki se prije udome, neki kasnije, ali neki psi nikada ne dočekaju udomljenje. Udruženje SPAS je za osam godina pronašlo domove za više od 2.000 pasa, ali mnogi i dalje čekaju svoju porodicu.

Izvor fotografije: Udruženje SPAS

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Dr Lukač: Zašto je potrebno sterilisati i kastrirati pse