Oko 50 maca juče je učestvovalo na “Prvoj revijalnoj izložbi mačaka u regiji”, sve su privukle pažnju posjetilaca, ali i dobile vrijedne nagrade. Izložba mačaka u Gračanici okupila je mace iz različitih krajeva BiH.

“Izložba je bila veoma uspješna i možemo biti zadovoljni. Oko 50 maca je bilo izloženo, sve su u startu dobile poklon pakete od Zoocentra i Agrikoma, a nakon izbora prvih mjesta i dodijeljenih nagrada koje su dodijelili Royal Canin i Sanabelle, odlučili smo sve mace dodatno nagraditi proizvodima Sanabelle i Vincent”, rekao je Nermin Mahmutović, vlasnik Pet shopa “Pandica”, koji je organizator izložbe održane u Shopping centru “Etna”.

“Pored hrane, grebalica, ležaljki, četki naši saradnici Vet team i Pet doc 4you su podijeli besplatne kupone za analizu krvi, skidanje kamenca, antiparazitne tablete i ampule”, istakali su Vedada i Nermin Mahmutović, organizatori izložbe.

Posebno su se zahvalili Udruženju za uzgoj i zaštitu sitnih životinja Tešanj na pozajmljenim izložbenim kavezima, Shopping centru “Etna” na pomoći u organizaciji, sponzorima i veterinarima koji su brinuli o macama na izložbi.

Takođe, u Gračanici, je promovisano Udruženje “Pomoć šapicama”, a volonteri Udruženja su imali i “posebnu” ulogu.

“Veliko hvala volonterima Udruženja “Pomoć sapicama” jer su bili uz nas i pratili kompletnu organizaciju i pomogli da sve prođe u najboljem redu”, rekao je Nermin.

Izvor fotografija: Nermin Mahmutović/Pet shop “Pandica”

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: CFA: 10 najpopularnijih mačaka u 2021.