Piše: Maja PREDRAGOVIĆ

Da je svaki život bitan pokazuje priča psa koji je sa teškim povredama njuške pronađen u Modriči i koji zahvaljujući ljudima, koji nisu od njega odustali, dobija šansu za novi život.

Pretpostavka veterinara je da je ostao bez njuške zbog ranjavanja vatrenim oružjem ili petardom. Dug oporavak je pred njim, ali svi se nadaju da će biti uspješan nakon intervencije koju je izveo doktor veterinarskih nauka Bojan Lukač, sa svojim timom u Prijedoru.

“Neka živi i treba da živi!!! Poslije višečasovne borbe i rekonstrukcije teških ozlijeda, uspjeli smo posložiti i nadomjestiti  svaki djelić tkiva, da ovo biće može nastaviti život bez tegoba! Ništa nije nemoguće. Za sve je potrebna dobra volja, znanje, entuzijazam i ljubav! Hvala za stotinama poruka podrške i svoj pozitivnoj energiji.Uspjeli smo zajedno!🙌💙”, napisao je juče dr Lukač.

Andrea nije odustala od psa, a nadu za spas joj je dao dr Lukač

Za njega ovaj mališan nije bio izgubljen slučaj, baš kao ni za Andreu Dervenić, djevojku iz Modriče, koja od djetinjstva pomaže životinjama i koja je spasila psa.

“On dva mjeseca hoda po Modriči, hranila sam ga, kao i još nekoliko ljudi, objavljivala njegove slike na društvenim mrežama i pokušavala da mu pronađem dom. Bio je dobar sa ljudima i zato je još nevjerovatnije ovo što mu se desilo, a pretpostavka veterinara je da je povreda njuške zadobijena vatrenim oružjem ili petardom”, rekla je Dervenićeva za portal Mojljubimac.net.

“Prošle sedmice mi je javljeno da je teško povrijeđen i da leži u jednom dvorištu. Vidjela sam da je na glavi imao plavi sprej koji se koristi kako bi rana brže zarasla, što znači da je neko pokušao da mu pomogne. Kontaktirala sam jednog veterinara i rekao je da ne može ništa da uradi i onda sam odlučila da pozovem dr Bojana Lukača, koji je rekao da ga donesem u Prijedor” rekla je Andrea.

Iako su neki govorili da digne ruke od ovog psa, za Andreu to nije bila opcija. Svaki život je vrijedan i treba ga pokušati spasiti.

“Pas je bio iscrpljen i u veoma lošem stanju kada je stigao u ambulantu. Dr Lukač pretpostavlja da nije jeo sedam dana, tako da je prvo morao da ga malo oporavi a onda izvede operaciju koja je trajala nekoliko sati. Oporavlja se, ono što je dobro jeste da su uspjeli da spasu nekoliko zuba i da sinusi nisu oštećeni, a svi se nadamo potpunom oporavku i da će dobiti novu šansu da živi i to sa porodicom”, istakla je Andrea.

Izvor fotografija: Bojan Lukač/Andrea Dervenić

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Hulk, Hera, Greta i mnogi drugi psi čekaju dom