Neobična priča dolazi iz Brazila gdje je mladić Vitor Mangino pronašao ukradeni automobil, ali uz njega neočekivano dobio prijatelja – psa.

Naime, Vitoru je prošle subote dok je bio na zabavi ukraden automobil.

“Kad sam stigao do mjesta gdje sam parkirao, moj automobil više nije bio tamo. Bio sam očajan. Svugdje sam ga tražio, ali nisam mogao da ga nađem”, rekao je Mangino za “The Dodo”.

Prijavio je krađu policiji i nekoliko dana kasnije je dobio poziv koji ga je obradovao, ali i iznenadio.

“Bio je to policijski narednik. Našli su moj automobil. Pitao me da li sam izgubio i psa. Rekao sam: ‘Ne, samo automobl.’  Zatim je rekao: ‘Pa, na tvom automobilu je pas i odbija da ode, ali ne dozvoljava bilo kome da mu se približi’”, ispričao je Mangino.

Ubrzo je došao do mjesta gdje je pronađen automobil. Bio je tu i pas. Kako je mladić ispričao nikada do tada nije vidio tog psa, ali je odmah osjetio povezanost sa njim.

“Bio je vrlo prijateljski nastrojen prema meni. Ponašao se kao da smo prijatelji oduvijek”, rekao je Mangino, koji je udomio psa koji je do sudbonosnog susreta bio lutalica.

Dao mu je ime Hajneken, a upravio je ovaj mališan razlog za sreću Vitora Mangina ali i to što je štetu koja je napravljena na automobilu mnogo lakše podnio.

“Imao sam gubitak od oko 1000 dolara, ali barem sam stekao prijatelja. Učiniću ga najsrećnijim psom na svijetu”, rekao je Mangino.

Izvor fotorafije: Instagram vitor_mangino

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Hulk, Hera, Greta i mnogi drugi psi čekaju dom