Trideset planinara je krenulo na najviši vrh Meksika, Orizabu, kako bi spasili psa koji je mjesec dana lutao planinom.

Pas Kanelo se na Orizabu popeo prateći u oktobru lokalne alpiniste koji su ga hranili, međutim, sa njima nije sišao sa planine već je ostao na vulkanu skoro mjesec dana, navodi meksički list Milenio.

Priča je postala viralna kada su njegove slike objavljene na društvenim mrežama i u medijima i kada je zatražena pomoć da se pas pronađe i dovede na sigurno, prenosi “Daily Mail” navodeći da lokalni planinari nisu uspjeli da ga “natjeraju” da siđe s njima.

Planinari spasili psa

Vijest su vidjeli i oni koji mogu da mu pomognu.

Iskusni planinar i instruktor Lajo Agilar je predvodio tim planinara i učenika koje podučava da mu pomognu da pronađe Kanela. Uspjeli su, spasili su psa i sada je Kanelo na sigurnom.

Agilar ga je odveo svojoj kući, međutim, znao je da ne može da obezbijedi dom još jednom psu jer već ima dva, pa je pozvao Fatimu del Angel iz skloništa za životinje u Verakruzu da ga preuzme.

“Nisam ni zamišljao da štene može za tri dana toliko da te zavoli. Osjećao sam se loše kada sam se oprostio od njega. Kada sam ga stavio u transporter bio je tužan i ljut, ali to je bilo za njegovo dobro. Nisam mogao i nisam smio da ga zadržim”, rekao je Agilar.

Sada se o Kanelu brinu u skloništu za životinje i ovaj slatkiš čeka usvajanje. Mediji navode da mnogi žele da mu pruže dom, pa nam preostaje samo da vjerujemo da će pronaći porodicu koja će brinuti o njemu i koja će ga mnogo voljeti.

Orizaba

Orizaba je najveći planinski vrh u Meksiku, a treći najviši u Sjevernoj Americi. Nalazi se na 5.747 metara nadmorske visine.

Izvor fotografije: Screenshot YouTube

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Ljubimci prije i poslije udomljavanja, Henri čekao eutanaziju, a dočekao bolji život