Mačke vole da posmatraju svijet sa visine i kada imaju priliku popnu se na drvo ili na neki visoki predmet u kući, ali jedan mačak iz Turske stalno posmatra s visine i to s krova s kojeg nije sišao više od četiri godine tvrde mještani.

Mirror” navodi da su mještani distrikta Singurlu i vatrogasci pokušavali da dođu do mačka, da ga spuste na tlo, ali da je on stalno bježao. Ipak, da ovoj maci ne nedostaje hrane i vode brinu se komšije.

“Znam da ova mačka nije napuštala krov najmanje četiri godine. Čak su i napori vatrogasaca bili uzaludni. Prodavci iz čaršije donose hranu i vodu. Uz hranu za mačke ostavljamo i džigericu, piletinu i ribu. On dolazi po nju nakon što odemo. Kada mu nestane hrane doziva nas”, rekao je Ahmet Kojlu, lokalni obućar.

U hranjenju mačke pomaže i Mutalip Javuz, vlasnik prodavnice čaja.

“Mačak je skočio sa suprotnog krova dvije ili tri godine prije pandemije i do danas ne možemo da ga skinemo s krova. On zaista ne voli ljude. Odlučio je da se drži podalje od svih i živi sam na krovu. Vatrogasci su dolazili tri ili četiri puta da ga spasu, ali nisu imali sreće, pa smo odlučili da je najbolja opcija da mu donosimo hranu i vodu na krov”, istakao je Javuz.

Mačak zvijezda brojnih medija

Neobični mačak je dospio u brojne medije širom Turske, ali i drugih država. Da li ipak ponekad siđe a da mještani ne vidi ostaje tajna ovog mališana, ali u svakom slučaju oni tvrde da ga nisu vidjeli kako hoda tlom više od četiri godine.

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Nirina, sigurno mjesto za napuštene pse: Blato i pileće glave su prošlost