Dejv Bautista je rvač, bodibilder i glumac, ali i neko ko pomaže životinjama. Zlostavljanom štenetu je dao novi dom i ponudio nagradu od 5.000 dolara za pronalaženje onoga ko je zlostavljao nesrećnog psa.

Bautista je na Instagramu podijelio slike povrijeđenog psa i napisao da će dati 5.000 dolara osobi koja da informacije koje će dovesti do hapšenja i osude onoga ko je odgovoran za zlostavljanje.

Jedna od slika koja je posebno uznemirujuća je ona na kojoj se vidi kako je lanac ugrađen u kožu vrata psa, koja je bila upaljena i crvena.

Vijest je u javnost dospjela kada su iz “Humane Society Tampa Bay” 16. septembra objavili priču o tromjesečnom štenetu kojem su dali ime Sejdž, prenosi “Daily Mail“.

“Sejdž je upravo donesena sa ugrađenim metalnim lancem koji joj je visio na vratu. Pripremamo je za operaciju”.

Jedna žena je vozeći se prema kući vidjela Sejdž kako jede smeće na groblju, uzela ju je i odvela u “Humane Society Tampa Bay”.

“Sejdž je veoma ljubazna i draga. Iako je u velikim bolovima mahala je repom na stolu dok su je naši veterinari pregledali”, istakli su iz ovog Udruženja.

Bautista je vidio tužni post i podijelio ga na svojoj stranici i ponudio nagradu. Ali, to je bio samo početak akcije jer su novčane nagrade za pronalaženje zlostavljača ponudili i glumci Miki Rurk i Džefri Din Morgan.

“Humane Society Tampa Bay“, takođe, nudi nagradu od 1.500 dolara, ali i još neke osobe i pravna lica, uključujući i jednu advokatsku kancelariju, tako da je nagrada dostigla iznos od 11.500 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja osobe koja je zlostavljala Sejdž.

Bautista je usvojio Sejdž

“Loša vijest je što nemamo čvrstih tragova, ali pokušavamo da uhvatimo odgovornu osobu. Ali, dobra vijest je da je štene koje poznajete kao Sejdž postalo Peni Bautista. Želio bih da vam predstavim najnovijeg člana moje porodice”, istakao je Dejv i dodao:

“Ona je sada Bautista. Nikada više neće biti zlostavljana, ni sekunde njenog života. Ona će uskoro proživjeti svoj najbolji život šteneta. Sejdž je sada Peni Bautista i ima zauvijek dom.”

Peni se pridružila Dejvovim pit bulovima Megi i Oli.

Izvor fotografije: Screenshot YouTube

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Nirina, sigurno mjesto za napuštene pse: Blato i pileće glave su prošlost