Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Revijalna izložba “Mace, gradske face”, savjeti veterinara, groomera, ali i udomljavanje mačaka očekuju nas u Banjaluci 2. oktobra.

Događaj će biti organizovan u Delta Planetu od 12 do 14 časova, a svi koji vole životinje, posebno mace su dobro došli.

“Ovo je treća izložba koju organizujemo s ciljem da predstavimo mačke kao kućne ljubimce i da promovišemo odgovorno vlasništvo. Organizovaćemo revijalu izložbu mačaka, na kojoj će biti predstavljeno više rasa mačaka, uključujući evropsku (domaću) mačku, a interesantno je da će posjetioci birati najljepšu macu”, rekla je za portal mojljubimac.net Biljana Gagić – Jevđović, vlasnik odgajivačnice mačaka Maine Coon, koja je organizator događaja.

Na “pisti” će se naći i Korina, nekadašnja svjetska prvakinja, inače maca u vlasništvu Biljane Gagić – Jevđović.

Događaj “Mace, gradske face” imaće i humanu stranu jer će biti predstavljene i mace koje čekaju udomljenje. Tu na scenu stupa Udruženje za zaštitu životinja Vardi iz Kotor Varoša.

“Udruženje za zaštitu životinja Vardi i njihovi volonteri će dovesti nekoliko mačaka koje čekaju dom. Oni koji razmišljaju o ljubimcu mogu da dođu, da upoznaju mace, da razgovaraju sa volonterima koji se sada brinu od njima, da uspostave kontakt sa njima, saznaju uslove za udomljenje. Nadamo se da će što više maca pronaći siguran i dom pun ljubavi”, rekla je Biljana Gagić – Jevđović i dodala:

“Takođe, doći će veterinar koji će govoriti o zdravlju mačaka, ali i groomer koji će dati savjete za njegu mačje dlake. To može biti zanimljivo za one koji imaju mačke sa dužom dlakom.”

Ne preostaje nam ništa drugo nego da pozovemo ljubitelje životinja na druženje, da dobiju poneki savjet, a oni koji razmišljaju o ljubimcu možda baš u subotu pronađu novog člana porodice.

Izvor glavne fotografije: Pexels.com

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Svjetlana Trifunović o borbi za napuštene životinje: Borba sa vjetrenjačama ali i sreća