Divlja svinja kao kućni ljubimac nikada nije bila ni na kraj pameti Dori Vei, međutim, sve se promijenilo u septembru prošle godine kada se tek rođena divlja svinja pojavila u njenom dvorištu u Šri Lanki.

“Moj baštovan ju je pronašao u blizini kuće. Bila je stara samo nekoliko sati, odvojena od majke i činilo se da joj je veoma hladno”, rekla je Dora Vei za “The Dodo”.

Kaže da je bila šokirana kada ju je vidjela i da je tada prvi put vidjela divlju svinju.

Dora i njen dečko su znali da mala životinja neće preživjeti sama, zagrijali su je bovama tople vode, odveli kod veterinara i hranili pomoću šprice svakih sat vremena. Priznaje da je bilo veoma zamorno.

“Raspitivala sam se kako se brinuti za divlju svinju i svi su mi rekli da tako mlade umiru bez majke, ali mi smo bili odlučni da ju zadržimo. Hranili smo ju svaki sat vremena, moj dečko i ja smo naizmjenično spavali u dnevnoj sobi s njom prve četiri nedjelje, i hranili bismo ju kada god bi se probudila”, rekla je Dora.

Da se Ježu osjeća dobro pobrinuli su se Dora i njen dečko, ali i četiri psa koja su dobila novog člana čopora. Ipak, jedan pas je za Ježu poseban – Biu Biu.

“Uvijek je željela da bude sa psima, a posebno sa labradorom. Prati ga, legne pored njega ili sjedi na njemu. Zaista je dobra prema psima, iako laju na nju kada pokuša da im ukrade hranu. Ona zaista misli da je jedna od njih”, priča Dora.

Južu ne vidi na jedno oko, ali to je ne sprečava da se igra, mazi i uživa sa psima i ljudima. Voli i da pliva u bazenu, a ima i svoju kućicu.

Izvor fotografije: Screenshot YouTube

Pratite nas: Facebook Instagram

Možda vas zanima: Čarobne šapice donose lijek, hranu i dom za brojne mace