Udruženja za zaštitu životinja uvijek traže načine da udome što više pasa i mačaka, a u jednom minhenskom prihvatilištu za životinje dosjetili su se da pse i mačke predstave na aplikaciji za upoznavanje Tinder.

U Udruženju za zaštitu životinja Minhen kažu da i psima i mačkama treba ljubav, baš kao i ljudima, a sudeći prema reakcijama ideja da male njuške objave na ovoj popularnoj platformi je bila veoma dobra. Lokalna reklamna agencija napravila je profesionalne slike 15 pasa i mačaka, prenosi blog.theanimalrescuesite.greatergood.com.

Julijan Mos iz udruženja, za njemačke medije je izjavila da životinje dobijaju nevjerovatnu pažnju što ne čudi jer je Tinder popularna aplikacija a ideja zanimljiva.

“Ponekad morate da krenete da radite na nekonvencionalan način da biste postigli ciljeve. Mi upravo to radimo’”, rekli su iz minhenskog prihvatilišta navodeći da je situacija sa pandemijom virusa korona povećala broj životinja u azilu.

Johanes Kokorš, umjetnički direktor marketinške agencije Territory, istakao je da su se nebrojeni parovi našli na sajtovima za upoznavanje, pa zašto ne bismo te platforme iskoristili za pronalazak doma za ljubimce.

Kako funkcioniše upoznavanje

Kada se ustanovi “podudaranje” sa potencijalnim vlasnikom, “chatbot” započinje razgovor, postavlja pitanja potencijalnom vlasniku a jedno od njih je da li ima vrt? Ukoliko razgovor prođe dobro, slijedi upoznavanje u azilu, te na kraju udomljavanje.

U prihvatilištu očekuju da nastave sa objavama pasa i mačaka na Tinderu, a vjeruju i u uspjeh ideje, odnosno da će što više njuškica pronaći “zauvijek dom”.

“Uzbuđeni smo zbog ovog projekta i hvala svima za podršku u ime naših štićenika. Držimo palčeve da mnogi od njih nađu ‘zauvijek dom’”, istakli su iz minhenskog prihvatilišta.

U skoro svim većim gradovim i mjestima postoje prihvatilišta za životinje koje nemaju dom, i ako razmišljate o ljubimcu razmislite i da posjetite neki od azila i maci ili kuci podarite dom. Svi koji imaju ljubimce reći će vam da vam sreća dolazi u dom.

Izvor fotografije: anncapictures/ Pixabay

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: U banjalučkom azilu oko 150 pasa čeka novi dom