Mačka Ketod pravi je avanturista. Sa vlasnikom Remijem Vikarinijem ide na skijanje, a ni paraglajding joj nije nepoznanica.

Francuz Remi i Ketod pravi su zavisnici o adrenalinu. Pored paraglajdinga i skijanja, vole da voze bicikl, motocikl, da se penju po stijenama, pa ne čudi što njihove avanture prati skoro 80.000 ljudi na Instagramu.

Remi je mačku udomio kada je imala šest mjeseci. U izjavi za medije je rekao da mu je Ketod odmah prišla čim ga je vidjela u prihvatilištu, tako da je praktično ona njega izabrala a ne on nju. Sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama izbor je bio pravi.

“Ketod je vrlo znatiželjna mačka. Takođe, malo je uplašena, ali ja se dosta bavim sportom i želio sam to da podijelim s njom. Kada sam je prvi put izveo van, bila je u korpi sa prednje strane bicikla i to joj se svidjelo”, rekao je Vikarini za “Mirror“.

On je istakao je mačka avanturista uvijek bezbijedna.

“Uvijek je vezana za mene ili blizu korpe, a ako smo na motoru ima kacigu koja ju štiti od vjetra”, rekao je Vikarini i nastavio priču o kacigi:

“Ja sam napravio kacigu. Koristeći softver za računarsko projektovanje napravio sam kacigu koja joj savršeno pristaje uz glavu, a zatim sam tu verziju odštampao pomoću 3D štampača. Napravio sam i vizir.”

Vikarini je objavio i video o kacigi.

Ovo je samo jedna u nizu priča o macama avanturistima. One sve više izlaze iz kuća ili stanova i imaju aktivan život.

Izvor glavne fotografije: Screenshot YouTube

Pratite nas: Facebook Instagram

Možda vas zanima: Ljubimci prije i poslije udomljavanja, Henri čekao eutanaziju, a dočekao bolji život