Zeka Vili preživio je 14 dana pod ruševinama zgrade koja se urušila u beogradskom naselju Vračar.

Novosti” prenose da je zec bio bez hrane i vode, te da su ga spasili vatrogasci.

“Drago mi je da je spašen moj kućni ljubimac zec Vili, kog imam četiri godine i za kog sam se vezao. Zeca su odneli da popije vodu, u zgradu pored puta. Sav se tresao, bio je vrlo uznemiren. Ubrzo su mu serivrali i komad šargarepe”, rekao je Miodrag Strainović, vlasnik stana u suterenu urušene zgrade, za “Novosti”

Zgrada se prvi put obrušila 16. jula usljed radova na gradilištu na placu pored zgrade, da bi četiri dana kasnije došlo do dodatnog urušavanja. Na sreću niko nije povrijeđen, ali ljudi su ostali bez skoro svega što su sticali godinama i decenijama.

Juče su stanari uz pomoć vatrogasaca iznosili lične stvari iz stanova, spašavali što su mogli, a vijest da je zeka preživio 14 dana obradovala je mnoge koji su se borili sa ličnom tragedijom.

“Samo mi je bilo bitno da nađem neke stare fotografije i uspomene, ostalo ako preživi. Za sada smo smešteni u hotelu Slavija, plan je da nam se sagrade novi stanovi, ali ništa neće zameniti ovaj dom, posto u Vidovdanskoj 2A živim od 1980. godine”, rekao je Strainović.

Izvor fotografije/Ilustracija: Pexels from Pixabay 

Pratite nas: Facebook Instagram

Možda vas zanima: Sijeno poslastica, ali i zdrava hrana za kuniće