Nejtan i Vini su mace koje vole da plivaju i uživaju u okeanu. Dolaze iz Australije, obje su udomljene i uz Rajana i Melisu žive živote malih avanturista.

Nejtan je crna domaća kratkodlaka mačka koja ima četiri godine. Pronađena je u kutiji pored auto-puta u Kvinslendu sa mamom i još dvoje mačića, a Rajan i Melisa su je udomili iz lokalnog skloništa za životinje. Ističu da je maca posebna, pametna i da im je veoma privržena, dok za godinu dana mlađu Vini kažu da je nježna, ali i energična.

Vini je baš kao i Nejtan, udomljena iz Kraljevskog društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama u Kvinslendu. Pronađena je kako luta oko surf kluba na plaži, a nakon nekog vremena u prihvatilištu život joj se promijenio kada su Rajan i Melisa sa Nejtan došli u prihvatilište i igrali se sa mačkama. Odluka da se kući vrate sa dvije mačke bila je laka.

“Vini se savršeno uklopila u porodicu i Nejtan ju je zavoljela od početka”, kažu Melisa i Rajan ističući da i Nejtan i Vini vole vodu:

“Nastavili smo naše ludorije na plaži i sa Vini, koja obožava da bude na otvorenom. Jednog dana na naše iznenađenje, oduševila nas je plivajući sama. Još jedna mačka na plaži! Kakve su šanse za to?”

Iako važi “pravilo” da mačke ne vole vodu, Nejtan i Vini su pravi mali avanturisti i ruše predrasude o mačkama. Uživaju u plivanju u okeanu, a osim što vole vodu, ove mace idu sa Melisom i Rajanom na putovanja, kampuju zajedno, igraju se na plaži i žive živote koji nisu svojstveni mačkama. Naravno, vole i da drijemaju.

Nejtan je poznata maca, ne samo na društvenim mrežama, gdje ima više od pola miliona pratilaca, već se pojavljivala i u časopisima i TV emisijama, a zahvaljujući platformi “Nathan the Beach Cat” prikuplja se novac namijenjen dobrobiti životinja.

Izvor fotografije: Screenshot YouTube

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Kolika je normalna tjelesna temperatura zdrave mačke?