Autor: Maja Predragović

Šampionka BiH i trostruka prvakinja Balkana u karateu Anđela Stojić i njena porodica uživaju u društvu psa Bele. Malo divno biće osvojilo je srca Stojića na prvipogled i odmah su joj otvorili vrata svog doma.

“Bela je osmomjesečni mješanac. Našli smo je kako luta ulicom na selu kod bake i na prvi pogled nam se svidjela, tako da smo odlučili da je udomimo”, rekla je Anđela Stojić, mlada karatistkinja banjalučke Energije, za portal Mojljubimac.net.

mali žuti pas sjedi
Stojići su Belu našli kako luta ulicom i ubrzo su odlučili da ju udome

Iako pored školskih ima i dosta sportskih obaveza, treninge i takmičenja, četrnaestogodišnja Anđela je posvećena i ljubimcu Beli, baš kao što je, dok je bila mlađa, bila posvećena ribicama i psu Bruni.

“Imam vremena za Belu, a svi se podjednako brinemo o njoj tako da dobije dovoljno pažnje od svakog”, ističe šampionka.

Stojićeva dodaje da Bela nije previše aktivna i da voli da se izležava:

“Pošto je veoma lijena a umiljata, volim da je mazim dok spava.”

Anđela Stojić sa medaljama
Anđela Stojić je višestruka prvakinja RS i BiH, te trostruka prvakinja Balkana

Kada ne trenira i ne uči, Anđela, osvaja medalje. Karate je rekreativno počela da trenira kada je imala šest godina a kako kaže profesionalno se ovim sportom bavi od kada je kao dvanaestogodišnjakinja počela da se takmiči.

“Imam pet zlatnih medalja sa prvenstava Republike Srpske, četiri sa državnih prvenstava i tri puta sam bila prvakinja Balkana, a najdraža mi je zlatna medalja sa Lige mladih koju sam osvojila na Kipru i zlatna medalja sa posljednjeg državnog prvenstva jer sam se direktno kvalifikovala na Evropsko prvenstvo u Finskoj”, kaže Stojićeva.

Nema sumnje da će uz posvećenost karateu biti još dosta uspjeha, a ono što je najvažnije jeste da Anđela Stojić ima volju da trenira, ali i snove i ciljeve.

“Glavni cilj mi je otići na Olimpijske igre”, istakla je mlada Banjalučanka.

Ostaje nam samo da poželimo da karate bude uvršten u olimpijski program i na nekim narednim Igrama i da Anđela Stojić nastupi na najvećem sportskom takmičenju.

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Šta zamorci jedu od voća i povrća?