Autor: Maja PREDRAGOVIĆ

Udruženje za zaštitu životinja Vardi u ponedjeljak u Banjaluci organizuje humanitarni bazar za napuštene pse i mačke.

U kafiću Yoko od 18 do 21 čas moći će se kupiti ogrlice, povoci, kaputići i druge stvarčice za kućne ljubimce po povoljnim cijenama a ono što je najvažnije jeste da je novac namijenjen za brigu o napuštenim životinjama, odnosno za hranu, veterinarske troškove, prevoz…

Članovi udruženja Vardi iz Kotor Varoša će na humanitarni bazar dovesti i nekoliko pasa o kojima brinu, kako bi posjetioci mogli da ih upoznaju i vide kome su donacije namijenjene.

“Ovakvi bazari puno znače za pse koje ću dovesti, što zbog njih samih i druženja, što zbog razmjene informacija o napuštenim psima. Prikupljeni novac će biti uložen u sterilizacije ženki pasa i mačaka u manjim mjestima, a ovoga puta novac je namijenjen za pse i mace iz Kneževa”, rekla je za portal Mojljubimac.net Svjetlana Trifunović, predsjednica Udruženja za zaštitu životinja Vardi.

Ali, to nije sve. Pripremljene su i nagrade za one koji pomognu macama i kucama.

“Organizovaćemo tombolu na kraju bazara. Svako ko je dao prilog pri kupovini stvarčica ili bez kupovine, učestvovaće u tomboli i tri vlasnika će dobiti besplatnu sterilizaciju ili kastraciju za psa ili mačku. Ti troškovi će biti pokriveni prikupljenim novcem od bazara, tako da ljudi imaju još veću želju da dođu na druženje. Takođe, osim o napuštenim životinjama razgovaraćemo o značaju sterilizacije i kastracije”, rekla je Trifunovićeva, koja je godinama posvećena napuštenim i bolesnim životinjama i brine se svakodnevno da im život učini ljepšim i bezbrižnijim.

Mnoge kuce i mace su udomljene na našim prostorima, ali još je mnogo onih koji čekaju dom i priliku za srećniji život. Možda baš neko nakon druženja sa malim prijateljima odluči da udomi ljubimca.

Izvor fotografije: Udruženje za zaštitu životinja Vardi

Pratite nas: Facebook  Instagram

Možda vas zanima: Dr Lukač: Zašto je potrebno sterilisati i kastrirati pse